Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U cilju smanjenja gužvi

Počinju radovi na novoj raskrsnici u Sarajevu, posao od dva miliona KM bh. firmi

bulevar stup
Foto: Biznisinfo

“Dobit ćemo po još jednu traku na glavnoj saobraćajnici, a važno je istaći da će na ovoj lokaciji biti izgrađena dva nova tramvajska stajališta”, rekao je ministar Šteta

Potpisan je ugovor za izgradnju raskrsnice u naselju Bulevar a početak radova planiran je u julu. Izgradnja raskrsnice u naselju Bulevar još jedan je značajni projekt koji će povećati sigurnost učesnika u saobraćaju i smanjiti gužve, rečeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Nakon što je završen postupak javne nabavke, potpisan je ugovor za izvođenje radova na ovom projektu, čija je vrijednost dva miliona KM sa PDV-om.

U julu se očekuje početak radova, a planirani završetak je 90 dana od početka izvođenja radova, prenosi Biznisinfo.ba.

“Izgradnjom raskrsnice, koja je dio 13. transverzale, dobit ćemo sigurniju i kvalitetniju saobraćajnicu, koja će građanima olakšati svakodnevnicu i kojom će se značajno smanjiti gužve prema Ilidži”, izjavio je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Tramvajska pruga na ovom dijelu je rekonstruisana, a šine koje su postavljene su već prilagođene raskrsnici.

“Dobit ćemo po još jednu traku na glavnoj saobraćajnici, a važno je istaći da će na ovoj lokaciji biti izgrađena dva nova tramvajska stajališta, tako da ćemo na tom dijelu imati funkcionalnu i sigurnu cjelinu i za vozače i za korisnike javnog prevoza”, dodao je ministar Šteta.

Izabrani izvođač radova je kompanija Bosman.