Biznis

Karlheinz Dobnigg

Podrška Raiffeisen banke udruženjima ukupne vrijednosti od 42.000 KM

13/05/2020

Raiffeisen banka od 2017. godine od svake transakcije plaćanja Raiffeisen Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World izdvaja 0,10 KM u dobrotvorne svrhe

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg izrazio je zadovoljstvo što je u prilici donirati sredstva udruženjima koja inače redovno podržavaju te su tokom godina saradnje kroz različite projekte razvili istinski prijateljski odnos sa tri udruženja.

Istakao je da ga posebno raduje činjenica da je zbog skoro dvostrukog broja transakcija u 2019. godini iznos za podršku udruženjima u okviru te aktivnosti značajno veći.

– Vjerujem da će donirana sredstva biti od koristi udruženjima, a naročito imajući u vidu izazove koje je sa sobom donijela pandemija s kojom se svi trenutno suočavamo – naglasio je Dobnigg.

Raiffeisen banka od 2017. godine od svake transakcije plaćanja Raiffeisen Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World izdvaja 0,10 KM u dobrotvorne svrhe.

Na ovaj način klijenti svakom transakcijom koju naprave ovom karticom indirektno pomažu rad udruženja Srce za djecu koja boluju od raka FBiH, Sumero, te SOS Dječija sela BiH.

Tokom 2019. godine je po ovom osnovu izdvojeno više od 42.000 KM koje će u jednakom iznosu biti raspoređene i donirane za ova tri udruženja.

Raiffeisen banka na različite načine uspješno sarađuje s te tri organizacije već niz godina, a pored finansijske podrške menadžment i zaposlenici Banke nastoje podržati njihov rad kroz volonterske aktivnosti.

Prateći principe svoje strategije održivosti, dugoročno opredjeljenje Banke je da posluje društveno odgovorno, a volontiranjem zaposlenici nastoje ukazati na pitanja s kojima se društvo suočava, saopćeno je iz Raiffeisen Bank Bosna i Hercegovina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.