Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Društveno odgovorna kompanija

Podrška Raiffesien banke “Srcu za djecu oboljelu od raka”, Sumeru i SOS Dječijim selima BiH

Foto: Raiffeisen banka

Prije šest godina Banka je započela projekat u okviru kojeg izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe za svaku transakciju obavljenu Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World

„Aktivno se zalažemo za održivi razvoj u društvu u kojem poslujemo, uključeni smo u inicijative koje se bave rješavanjem društvenih pitanja te na taj način podržavamo buduće generacije. I u ovom slučaju zahvalnost dugujemo našim klijentima koji korištenjem kartice indirektno doprinose kreiranju boljih uslova za korisnike ove tri organizacije“, izjavio je Rainer Schnabl, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Prije šest godina Banka je započela projekat u okviru kojeg izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe za svaku transakciju obavljenu Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World. Kada klijent izvrši plaćanje ovom karticom na POS uređajima Banka izdvaja i donira 0,10 KM od svake izvršene transakcije. Sredstva su donirana za Srce za djecu oboljelu od raka, Sumero i SOS Dječija sela u Sarajevu, a ovim povodom oglasili su se i predstavnici ova tri udruženja:

“Jako nam je drago što je Raiffeisen banka odlučila podržati naš projekat Roditeljska kuća u Sarajevu i kroz doniranje sredstava za opremanje jednog apartmana obezbijediti kontinuitet rada Roditeljske kuće, te obezbijediti toplo i bezbjedno boravište za oboljelu djecu i njihove porodice tokom najteže borbe, borbe za život. Hvala od srca za podršku, ljubav i osmijeh na licima djece oboljele od raka”, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

“Podršku osobama sa invaliditetom treba pružati cijela zajednica, a Raffeisen banka je jedan od svijetlih primjera društveno odgovornih kompanija koja prednjači u tome. Zahvalni smo za kontinuiranu podršku koja doprinosi razvoju programa Stanovanje u zajednici uz podršku i dostojanstven život osoba sa invaliditetom“, kazao je Haris Haverić, direktor SUMERO saveza.

Malik Garibija, nacionalni direktor SOS Dječija sela u BiH, izjavio je da su u SOS Dječijim selima u BiH posvećeni sigurnom i sretnom odrastanju djece u porodičnom okruženju, a to mogu osigurati samo uz kontinuiranu podršku donatora.

“Naši dugogodišnji prijatelji iz Raiffeisen Banke kroz brojne projekte podržavaju naš rad i godinama potvrđuju da istinski razumiju potrebe djece i mladih. Hvala od srca za vrijednu novčanu donaciju, ali i za sve volonterske aktivnosti menadžmenta i uposlenika banke koji već dugi niz godina pomažu da djeci i mladima bez roditeljskog staranja osiguramo bolju budućnost”, kaže Garibija.

Raiffeisen banka je predana svojoj strategiji održivosti i ispunjavanju ESG principa te u skladu s tim podržava projekte koji su usmjereni na osjetljive segmente društva.