Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

objavljen snimak

Pogledajte kako iz vazduha izgleda Pelješki most

peljeski (1)

Spajanje dviju obala Pelješkim mostom predviđeno do kraja godine

Hrvatske ceste na svom kanalu na YouTubeu objavile su snimak Pelješkog mosta iz vazduha.

Podsjetimo, radovi na budućem mostu ušli su u novu fazu sredinom prošlog mjeseca kad je konstrukcija mosta spojena s kopnom.

“To je važan korak u izgradnji Pelješkog mosta za koji očekujemo da bude spojen do kraja godine, a dovršetak svih pristupnih cesta očekujemo do lipnja 2022.”, rekao je Plenković 15. februara pri posjeti gradilištu.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić izvijestio je da radovi napreduju dobro te da je fizičko spajanje dviju obala Pelješkim mostom predviđeno do kraja godine, odnosno u novembru, a opremanje mosta trebalo bi potrajati do polovine januara 2022. godine, prenosi Index.hr.

Podsjećamo, ako je suditi prema aktu kojeg je zamjenik ministra saobraćaja i komunikacija BiH Nedžad Branković uputio ministru Vojinu Mitroviću, ovo Ministarstvo je nedavno državnom parlamentarcu Damiru Arnautu dalo netačan podatak o visini između vode i donje ivice Pelješkog mosta.

Poslaničko pitanje je postavljano u cilju razjašnjenja da li će Pelješki most predstavljati smetnju prolaska velikih brodova u Neumski zaljev, odnosno na teritorij BiH.

U narednom periodu trebalo bi se utvrditi ko je u Ministarstvu saobraćaja i komunikacija i s kakvom namjerom, dao ovakav podatak na osnovu poslaničkog pitanja.

U aktu koji je u posjedu portala Fokus.ba Branković izvještava Mitrovića da je Arnautu dostavljen netačan navod o tome da “visina između vode i donjeg dijela površine mosta iznosi 55 odnosno 56 metara”.

Ko je i zašto iz Ministarstva prometa BiH dao netačan podatak o Pelješkom mostu?