Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pogoni Bire šansa za nove proizvodne investicije u Bihaću

bihac-bira-pogoni_1

S ciljem sagledavanja privrednih potencijala na području grada Bihaća koji se mogu staviti u funkciju svakom zainteresiranom investitoru, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić zajedno sa Nijazom Lipovačom, šefom Odsjeka za upravljanje lokalnim razvojem, posjetio je danas pogone firme Bira Bihać.

U razgovoru sa Arijanom Jašarević, direktoricom Bire Bihać , gradonačelnik Fazlić upoznao se sa trenutnim stanjem u ovoj firmi , odnosno proizvodnim pogonima koji se mogu ponuditi potencijalnim investitorima. Riječ je o preko 30.000 m2 zatvorenog prostora i isto toliko zemljišta koje ima sve potrebne infrastrukturne pogodnosti, među kojima i jeftiniju električnu energiju.

– U razgovoru sa vlasnikom Bire istakao sam spremnost gradske uprave da uz saglasnost vlasnika pokušamo ponuditi ovaj prostor kao pogodno mjesto za investiciju jer je riječ o prostoru koji je pogodan za skoro pa trenutni početak proizvodnje ili možda kao carinska zona. Ono što je bitno podršku za to smo dobili i evo i naša današnja posjeta me je uvjerila koje sve pogodnosti ove hale i pogoni imaju, kazao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvalivši se gradonačelniku Fazliću na posjeti, Jašarević je istakla da podrška lokalne zajednice korak naprijed kako bi se pogoni ovog preduzeća ponovo stavili u funkciju kroz način koji to investitor bude želio.

– Imamo neke intersantne ponude za našu firmu i sasvim sigurno je da će nam podrška gradonačelnika biti od pomoći, dodala je Jašarević.