Biznis

sarajevo

Pogonska spremnost Toplana ostaje do 15. maja u slučaju niskih temperatura

16/04/2020

Iz ovog preduzeća zahvaljuju na povjerenju korisnicima, građanima i privrednim društvima u Kantonu Sarajevo

Pogonska spremnost Toplana, a prema Uredbi o općim uslovima za proizvodnju, distribuciju i korištenje toplotne energije, ostaje do 15. maja, u slučaju niskih temperatura, saopćeno je danas iz KJKP “Toplane – Sarajevo”.

Na kraju sezone grijanja, koja je zvanično počela 15. oktobra 2019. godine, iz Toplana ističu da su imali temperaturno povoljnu zimsku sezonu, sa do sada 191 danom aktivnog grijanja, a posebno ističu mjesec oktobar zbog čega su, kako navode, korisnicima umanjili račune za 10 posto.

– Uz pojedinačne probleme na zastarjeloj mreži i infrastrukturi koji su rješeni zahvaljujući našim dežurnim timovima kroz 532 intervencije, nismo imali većih zastoja u isporuci toplotne energije – navode iz Toplana.

Iz ovog preduzeća zahvaljuju na povjerenju korisnicima, građanima i privrednim društvima u Kantonu Sarajevo.

– Također, najavljujemo nastavak proširenja mreže korisnika zajedno sa investitorima u građevinske objekte, kojima se zahvaljujemo na dosadašnjoj partnerskoj saradnji, čime zajednički utičemo na smanjenje broja ložišta i zagađenja zraka u KS-u -navode u saopćenju iz KJKP “Toplane – Sarajevo”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.