Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija ušla u Agrokor

todoric

Uprava policije potvrdila je u četvrtak poslijepodne da policija na osnovu naloga državnog odvjetništva “provodi izvide” u hrvatskoj kompaniji Agrokoru.

Na osnovu naloga Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu policija provodi istražne radnje, no zbog zakonskih odredbi o tajnosti ne možemo dati više informacija, kazali su u Upravi policije.

Neslužbeno se doznaje da su istražne radnje posljedica krivične prijave koju je, “kao građanin”, podnio predsjednik hrvatskog Sabora Božo Petrov.

O podnošenju prijave Državnom odvjetništvu protiv vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića Petrov je izvijestio prošle sedmice nakon sastanka u Vladi. Kazao je da je prijavu temeljio “na onome što se dalo čuti iz medija”.

“Ono što je izišlo u medijima, pobuđuje sumnje. Ako je gospodin Todorić čist, on će to dokazati. Neka institucije odrade svoj posao”, rekao je Petrov.

Ministar pravosuđa Ante Šprlje prokomentirao je dan kasnije da su svi koji imaju saznanja o nekom krivičnom djelu to dužni prijaviti, bez obzira je li riječ o običnom građaninu, ministru ili predsjedniku Sabora.

Na novinarsko pitanje može li se dogoditi da prijava Petrova godinama “u ladici” čeka na rješavanje što je čest slučaj u hrvatskom pravosuđu Šprlje je kazao kako se nada da se to neće dogoditi.