Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Popunjeni svi smještajni kapaciteti u Banjoj Luci

banja luka ng333

U Turističkoj organizaciji Banje Luke uoči novogodišnjih praznika zadovoljni su interesovanjem turista za posjetu najvećem gradu RS-a.

-Ove godine vlada veliko interesovanje za Banju Luku i svi smještajni kapaciteti su popunjeni. Najveći broj gostiju dolazi iz regiona, po statističkim podacima iz Srbije, Slovenije – potvrdio je za Fenu viši stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Banje Luke (TOBL) Mladen Šukalo.

Turisti su, osim hotela i motela, „popunili“ i druge smještajne kapacitete.

Šukalo smatra da je tome doprinjeo i novogodišnji program na otvorenom, koji je , kako kaže, značajno bogatiji nego proteklih godina.

Tri velika koncerta u centru grada, sa regionalnim muzičkim zvijezdama, očekuju sve one, koji posjete ovaj grad u novogodišnjim danima.

Prvi koncerti počinje već večeras, u 21.00 sat, kada će nastupiti Ivana Peters, a od 22.30 sati Sergej Ćetković.

U novogodišnjoj noći, 31. decembra, program počinje u 20.00 sati koncertom Lukijana Ivanovića, zatim će od 21.20 sati pjevati Nikola Rokvić, a od 23.00 sata pa sve do jedan sat iza ponoći nastupa „Leksington bend“.

Prvi dan 2018. godine, od 21.00 sat Banjalučane i one koji će boraviti u ovom gradu zabavljat će Dženan Lončarević i od 22.10 sati Toni Cetinski.

-Organizovani su i drugi sadržaji, ‘Zimzograd’, koji traje do 2. januara, kao i manifestacija „Zimska čarolija“, koja za najmlađe donosi nekoliko radionica, dosta pjesme i plesa, ali i nagrade – rekao je Šukalo.

Turiste očekuju i nakon međunarodne Nove godine, posebno 13. januara kada je u Banjoj Luci planiran Prvi ”Ćevap fest”, kojim se želi promovisati taj gastro brend.