Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Shopping može početi

Posjetili smo grandiozni Bingo City Centar uoči sutrašnjeg otvaranja

Foto: Bingo

Osim dugogodišnjih partnera u ovom centru naći se još mnogo novih maloprodaja. Ukupan broj zakupaca trenutno je 54, a među njima su Sinsay, Dexy co i Apoteka Farmacia. Za one koji nakon kupovine ogladne tu je Burger King i, naravno, novi market u Bingo plus formatu

Građani Ilidže, ali i cijelog grada Sarajeva i šire, dobili su novi savremeni tržni centar koji će sigurno zadovoljiti ukuse i onih najizbirljivijih. Iako se radi o objektu čija su vrata otvorena već petnaestak godina uvjerili smo se da je adaptacijom i proširenjem asortimana proizvoda ugođaj boravka i kupovine podignut na jedan viši nivo.

Radi se o nekadašnjem Grand centru Ilidža koji je otvoren 2009. godine, a tokom 2023. godine prelazi u vlasništvo kompanije Bingo d.o.o. Osim dugogodišnjih partnera u ovom centru naći se još mnogo novih maloprodaja prepoznatljivih brendova. Ukupan broj zakupaca trenutno je 54, a među njima su Sinsay, Dexy co i Apoteka Farmacia. Za one koji nakon kupovine ogladne tu je Burger King i, naravno, novi market u Bingo plus formatu.

Foto: Bingo

Iako je zvanično otvorenje predviđeno za sutra, nekolicina zvanica, prijatelja kompanije, među kojima i ekipa Fokusa, imali su priliku i čast dan prije ostalih gostiju uživati u druženju i ekskluzivnom shoppingu.

-Bingo City Center Ilidža zauzima površinu od 26.000 kvadratnih metara i raspolaže sa 260 parking mjesta u garaži. Tu je i novi market u Bingo plus format koji se prostire na 3.536 m2 i znatno je veći u odnosu na onaj koji je bio ranije u ponudi posjetiocima centra – kazala nam je rukovoditeljica službe Trade marketinga Tatjana Paunoski.

Foto: Bingo

U marketu je do sada radilo 36 osoba, ali je veći prostor i obim posla zahtijevao dodatno zapošljavanje. Zato je Bingo d.o.o. otvorio nova radna mjesta, pa će sada u novom market raditi čak 90 radnika.

Nije zanemaren ekološki aspekt

Svi znamo koliko je naporno i frustrirajuće stajati u dugim redovima u prodavnici, ali takve situacije se ne bi trebale dešavati u novom marketu jer je za kupce osigurano čak osam uslužnih kasa. Osim toga, za one koji žele što prije obaviti kupovinu postavljene su četiri samouslužne kase, čime je omogućeno komfornije i ekskluzivnije shopping iskustvo.

Foto: Bingo

Cjelokupan ambijent marketa dizajniran je u skladu sa savremenim trendovima kako bi boravak i kupovinu učinili ugodnim, a na posjetiteljima je samo da ponesu novčanik.

Foto: Bingo

-Bingo plus market u BCC Ilidža predstavlja veliki format savremenih Bingo trgovina, sa širokim asortimanom proizvoda. Tako je u sklopu marketa pored raznovrsne prehrane, bogate svježe linije proizvoda, dostupan i pažljivo odabran asortiman proizvoda iz kategorije neprehrane sa nezaobilaznim techno shopom na samom ulazu u market – kaže Paunoski.

Funkcionalnost centra maksimalno je unaprijeđena i lako je uočiti da su izvedeni obimni radovi u unutrašnjosti objekta. Sada je tu i novi lift neposredno pored marketa koji će posjetiocima olakšati pristup garaži.

Foto: Bingo

Veoma značajno je i to da se tokom uređenja vodilo računa i o neizmjerno važnom ekološkom aspektu, tako da je korištena najnovija visokokvalitetna oprema i postavljen rashladni sistem na CO2 koji je ekološki prihvatljiviji u odnosu na stare sisteme. Poseban ugođaj posjetiocima pruža moderna, funkcionalna i ambijetalna rasvjeta.

Bingo City Center Ilidža je treći tržni centar ovog formata, nakon Bingo City Center Tuzla i Bingo City Center Sarajevo. Za posjetioce će biti otvoren sutra od 10 sati.