Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poslovnica Mikrokreditne fondacije Lider svečano otvorena u Mostaru

111

U Mostaru je danas svečano otvorena poslovnica Mikrokreditne fondacije Lider, koja će u budućnosti u ovom gradu poslovati na adresi Adema Buća 17 u naselju Cernica (preko puta zgrade nekad Općinskog suda, a danas Autocesta FBiH). Kroz dosadašnji rad na ovom terenu, Lider je prepoznao potencijal i potrebe poduzetnika s područja Grada Mostara.

Obzirom da fondacija veliku pažnju posvećuje željama i potrebama klijenata, otvaranjem ureda u Mostaru Lider je svoje usluge učinio bližim i dostupnijim svojim klijentima s područja ovog grada i susjednih općina.

Lider je prije 16 godina osnovala američka humanitarna organizacija Global Communities (nekadašnji CHF), koja obezbjeđuje pomoć u oblasti razvoja lokalnih zajednica, finansija i rekonstrukcije 35 država širom svijeta. Svojim aktivnostima u Bosni i Hercegovini, Global Communities uspostavio je Lider i nastavio podržavati rast i razvoj fondacije.

Od osnutka do danas fondacija u kontinuitetu obezbjeđuje dugoročan pristup finansijskim sredstvima poduzetnicima i stanivništvu, na području 40 općina u pet kantona – ZDK, KS, SBK, TK i HNK, putem mreže koja se sastoji od sedam poslovnica i terenskih ureda, koja od danas zvanično uključuje i terenski ured u Mostaru.

– Danas smo klijentima otvorili vrata novog ureda, u kojem će se pružati prepoznatljive i kvalitetne finansijske i besplatne nefinansijske usluge kreirane po mjeri klijenta. Dokaz naše vrhunske usluge i kvaliteta, te pristupa zasnovanog na povjerenju i razumijevanju je činjenica da nam je brigu o finansiranju svog biznisa i domaćinstva povjerilo preko 6500 klijenata, sa kreditnim portofolijem u iznosu od 18 miliona KM, rekao je direktor fondacije Džavid Sejfović.

Podsjetio je i na stalnu podršku poduzetnicima i poljoprivrednicima putem posebno kreiranih finansijskih i nefinansijskih usluga za podršku biznisu i poljoprivredi, te pokretanje poslovne aktivnosti u fazi realizacije poslovne ideje.

– Poduzetnici i poljoprivrednici imaju mogućnost koristiti našu podršku u poslovnom i finansijskom savjetovanju, promociji biznisa, edukaciji, uvezivanju i umrežavanju s ciljem razvoja i unaprijeđenja njihovog biznisa. Nudimo i posebno povoljne uvjete finansiranja projekata adaptacije stambenih obejakta, dodao je Sejfović.

Lider je u potpunosti posvećen društveno-odgovornom poslovanju i putem podrške poduzetnicima, poljoprivrednicima i stanovništvu ima za cilj podržati i pospješiti razvoj lokalne zajednice, ekonomski razvoj i poduzetništvo, kreiranje novih i održavanje postojećih radnih mjesta, te uslova stanovanja i rasta životnog standarda porodica s niskim primanjima.

Broj zadovoljnih klijenata, postignuti efekti na polju razvoja zajednice, ekonimije i poduzetništva, poboljšanja životnog standarda, te brojne uspješne priče klijenata, dokaz su nastojanja da Lider u poslovanju bude mnogo više od finansijske institucije.

Dugi niz godina ova fondacija primjer je finansijske institucije koja u svom radu poštuje principe društveno-odgovornog poslovanja, posvećujući pritom veliku pažnju razvoju zajednice u svim segmentima.

Šesnaest godina postojanja Lider je obilježio nizom uspješnih projekata podrške lokalnim sportskim klubovima i udruženjima građana koja promoviraju afirmaciju mladih i njihovo angažovanje kroz sport, društveno koristan rad i volonterizam, kulturnim manifestacijama, ekološkim akcijama, te pomoći ugroženim kategorijama stanovništva na cjelokupnom području djelovanja.

– U svojim uredima garantujemo kvalitetnu uslugu profesionalnog osoblja, uvijek smo na raspolaganju klijentima s ciljem iznalaženja kvalitetnih rješenja i jednostavne i brze realizacije. Naše osoblje će pružiti svu potrebnu pomoć klijentima u fazi apliciranja, te savjetodavnu podršku prije, tokom realizacije, te tokom trajanja cijelog partnerstva. To bi trebao biti dovoljan razlog da nas posjetite u novom uredu u Mostaru i uvjerite se u kvalitet naših usluga i mogućnost otpočinjanja uspješnog i dugoročnog partnerstva, rekao je na kraju Sejfović.