Biznis

čapljina

Potpisan ugovor o izgradnji sustava navodnjavanja Višićke kasete

12/09/2019

Ugovor je potpisao gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić, uime Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Alojz Dunđer te predstavnici izvođača radova Eccon inžinjering d.o.o. Čapljina i Hering d.d. Široki Brijeg

Grad Čapljina je u suradnji sa Svjetskom bankom i Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ušla u projekt “Višićka kaseta”, jedan od najvećih infrastrukturnih poljoprivrednih projekata na području Čapljine.

Prije par mjeseci Čapljina je potpisala ugovor za projekt izgradnje odvodnje, odnosno sustava kanala za odvodnjavanje, a danas je potpisan ugovor za sustav navodnjavanja. Vrijednost danas potpisanog ugovora je 4,14 miliona maraka, dok je ukupna vrijednost projekta “Višićka kaseta” 5,23 miliona maraka, priopćeno je iz Grada Čapljine.

Ugovor je potpisao gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić, uime Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Alojz Dunđer te predstavnici izvođača radova Eccon inžinjering d.o.o. Čapljina i Hering d.d. Široki Brijeg.

U okviru projekta “Višićka kaseta” bit će izgrađen vodoopskrbni sustav, odnosno sustava navodnjavanja i sustava za odvodnju. Na taj način se visoko kvalitetno poljoprivredno zemljište na području Višićke kasete, koja obuhvaća mjesne zajednice Višići, Čeljevo i Gnjilišta, dodatno oplemenjuje na način da će svaki zainteresirani poljoprivredni proizvođač dobiti prigodu da u ljetnim mjesecima može navodnjavati svoje poljoprivredne proizvode, a istovremeno u zimskom razdoblju kada su velike padaline, novi sustav za odvodnju spriječit će plavljenje zemljišta što se znalo događati u ranijem periodu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.