Biznis

Centralna banka BiH

Povećan broj firmi koje imaju blokiran bar jedan račun

05/01/2023

U izvještaju CBBiH, koji sadrži 4.086 stranica, pobrojane su firme iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je novi izvještaj blokiranih računa firmi u BiH gdje je navedeno da je u državi krajem decembra bio blokiran 101.671 račun firmi te da 55.508 firmi imaju blokiran bar jedan račun.
Naglašeno je da je broj blokiranih računa firmi smanjen za 160, a broj firmi koje imaju bar jedan blokiran račun povećan je za 63.

U izvještaju CBBiH, koji sadrži 4.086 stranica, pobrojane su firme iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi.

Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi, piše BiznisInfo.

U prvom izvještaju objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa firmi u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.