Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kamatu vraća vlada ks

Povoljna kreditno – garantna linija za podršku malim privrednicima

sparkasse (1)

Kako aplicirati za kredit te dodatne informacije svi zainteresovani mogu pronaći na službenoj web stranici Sparkasse Bank

Sparkasse Bank u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo i Sarajevskom razvojnom agencijom SERDA u okviru projekta Kreditno–garantni fond Kantona Sarajevo pruža najpovoljniju finansijsku podršku subjektima male privrede koji su registrovani na području Kantona Sarajevo, a radi ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica na privredu u ovom kantonu u Postcovid periodu.

Za mala i srednja preduzeća dostupni su krediti u iznosu od 5.000 do 200.000 KM, a za obrte od 5.000 do 100.000 KM. Kamatu predviđenu za ove kredite u cijelosti subvencionira Vlada Kantona Sarajevo. Rok i način otplate je isti za sve – do pet godina u jednakim mjesečnim ratama. Za dugoročne kredite uključen je i grace period do 12 mjeseci, a korisnici su oslobođeni naknade za obradu.

U svrhu apliciranja za kredite sa subvencioniranom kamatnom stopom, potrebno je dokumentovati pad ostvarenog prihoda/prometa i/ili neto dobiti i/ili EBITDA za 2020. godinu u odnosu na 2019. godinu ili ostale negativne uticaje izazvane pandemijom, kao što su rast troškova i cijena sirovina, smanjenje izvoza.

Ova kreditna ponuda je još jedan u nizu koraka koje Sparkassa banka poduzima u cilju održavanja finansijskog zdravlja klijenata ali i oporavku i osnaživanju bh. ekonomije, u kojem važno mjesto zauzimaju mala i srednja preduzeća i obrti.

Kako aplicirati za kredit te dodatne informacije svi zainteresovani mogu pronaći na službenoj web stranici Sparkasse Bank.