Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poziv mladim poduzetnicima na radionicu o pokretanju biznisa

532445_biznis-posao-poslovni-partneri-sastanak_ls
Ilustracija

Općina Stari Grad i Institut za mlade KULT organizovat će info radionicu za mlade o pokretanju biznisa i samozapošljavanju. Radionica će biti održana u ponedjeljak, 30. oktobra, 2018. godine od 11 do 14 sati u Sali za vjenčanja Općine Stari Grad.

Ova radionica održava se u okviru Javnog poziva za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova udruženim sredstvima Općine Stari Grad i Instituta KULT. Mladi će imati priliku da nauče kako svoju poslovnu ideju predstaviti kroz biznis plan – kroz predstavljanje načina popunjavanja obrasca biznis plana, kao i da postavljaju pitanja i riješe eventualne nedoumice vezane za javni poziv koji traje do 14.decembra.

Za implementaciju Javnog poziva, odnosno finansiranje/sufinansiranje poslovnih planova Općina Stari Grad i Institut KULT obezbijedili su 40.000 KM, a visina sredstava koja se mogu dobiti po biznis planu je od 5.000 do 8.000 KM.
Na ovaj način Općina Stari Grad nastoji poticati preduzetništvo i samozapošljavanje mladih kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa. Na javni poziv se mogu prijaviti mladi starosti do 35 godina, a kompletan tekst javnog poziva dostupan je na: www.starigrad.ba (javni pozivi, konkursi i oglasi).

Zainteresovani za učešće na info radionici trebaju se prijaviti najkasnije do 29. oktobra, 2018. godine na brojeve telefona 033/282-364 i 033/282-447 ili na e-mail adrese: admira.muhic@starigrad.ba i damir.drincic@starigrad.ba.