Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Olimp iz Gračanice

Poznato ko je kupio imovinu propalog giganta

olimp gracanica
Foto: Screenshot/ YouTube

Prodate su nekretnine i pokretne stvari – mašine

Kompanija Interkonzum iz Tuzle kupila je imovinu firme Olimp iz Gračanice, izvještava BiznisInfo.ba na osnovu rješenja Općinskog suda u Tuzli koje je u posjedu portala BiznisInfo.

Podsjetimo da je, u postupku prinudne naplate, Kantonalni porezni ured Tuzla 10. januara 2023. godine izvršio direktnu prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika – dužnika “Olimp“ d.d. Gračanica, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Cijena za koju je prodata imovina 6.700.000 KM, rečeno je tada. No, ime kupca nikada nije saopćeno.

Ovo ime vidljivo je tek iz dokumenta koje je Porezna uprava FBiH dostavila Sudu u Tuzli za provođenje procesa stečaja u Olimpu – dioničkom društvu za proizvodnju i promet modne konfekcije.

Prodate su nekretnine i pokretne stvari – mašine.

Kako se navodi u rješenju, Sud je 10. jula 2023. godine pokrenuo prethodni postupak radi utvrđivanja uslova za otvaranje stečajnog postupka nad imovinom „Olimpa“, a za privremenog stečajnog upravnika imenovan je Emir Mehurić iz Gračanice.

O firmi „Interkonzum“ Tuzla BiznisInfo.ba je pisao prošle godine, kada se priključila izgadnji luksuznog kompleksa “Green City” na Pofalićima u Sarajevu.

Investitor ovog projekta je kompanija “Green City” Sarajevo koju je osnovao Nedim Čaušević. No, kako je pisao portal BiznisInfo, Čaušević sada dijeli po pola vlasništvo u “Green Cityu” s “Interkonzumom“.

Vlasnik firme Interkonzum je DV ALPHA GMBH iz Austrije. Sjedište firme je na adresi Bosanska poljana bb u Tuzli.