Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavljen novi okus iz bogate palete – Argeta čajna (FOTO)

foto 3

Argeta d.o.o. Sarajevo, članica Atlantic Grupe, jedne od vodećih regionalnih prehrambenih kompanija, predstavila novi okus iz bogate palete – Argeta čajna pašteta brojnim novinarima koji su prisustvovali pikniku na sarajevskom izletištu Vrelo Bosne. Čajna pašteta izrađena je od iznimno kvalitetnog kokošjeg mesa i jetara te biljnog ulja. Ne sadrži gluten, konzervanse ni pojačivače okusa. Bogata mješavina začina, poput klinčića, muškatnog oraščića, ruzmarina, bijelog luka i crnog bibera, daje joj specifičan, izvrstan okus.

foto 1

„Prema istraživanjima Valicona, Argeta je nositelj laskave titule brend br. 1 u BiH, dok u regiji zauzima 5. mjesto. Sve to smo postigli isključivo zbog kvalitete koju nudimo potrošačima, do čije nam je vjernosti izuzetno stalo. Stoga svakodnevno osluškujemo potrebe tržišta i trudimo se obogatiti našu paletu proizvoda. Ponosni smo na tehnološku opremljenost i visoke standarde kvalitete kojima se vodimo u proizvodnji Argete, te na činjenicu da paštete, proizvedene u našoj tvornici u Hadžićima, sadrže preko 90% domaćih sirovina. Na taj način dodatno podupiremo razvoj bh. privrede, što je naš dugoročni cilj,“ poručila je Nataša Gaon Grujić, voditeljica prodaje Argete.

Cjelokupan proces proizvodnje Argete certificiran je prema najvišim zahtjevima higijenske i opće ispravnosti, a proizvodnja Argeta namaza u pogonima u Hadžićima izvodi se prema standardima HACCAP, ISO 9001, ISO 14000, FSSC 22000, te HALAL standard.

foto 4

„Kvalitet proizvodne sirovine za nas je imperativ i raduje nas da se na našem tržištu mogu pronaći sirovine koje zadovoljavaju naše standarde. Ulje iz Bimala, sol iz Tuzle, kokošije meso i jertice iz Agreksa, Agroekonomik i Madija, samo su neki od bh. sastojaka koji se nalaze u Argeti proizvedenoj u Hadžićima. Uz sve to, mi smo i ekološki osviještena kompanija. Tako su naše paštete sada dostupne u novom, aluminijskom, pakiranju modernog dizajna koji omogućava jednostavnije otvaranje. Argeta je sigurnija za okoliš i dostupnija za potrošače, osiguravajući unutrašnji i vanjski premium kvalitet,“ istaknuo je Samir Brodović, direktor proizvodnje Argeta d.o.o.

foto 2

Argeta d.o.o. prepoznatljiva je po izraženoj brizi o održivom razvoju poslovanja te društvene zajednice. Tokom minulih godina, realizirano je niz korisnih i društveno odgovornih aktivnosti, s posebnim fokusom radošću na mališane širom BiH. Argeta će u narednom periodu, u saradnji sa socijalnim službama u FBiH i RS, pomoći 500 najugroženijih porodica poklon paketima svojih proizvoda.