Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

USAID Projekt

Predstavljena publikacija “Domovina, Vaša naredna poslovna destinacija”

DI_Prezentacija

Publikaciju je moguće preuzeti besplatno u Biznis centru bh. dijaspore ili putem online platforme Diasporainvest.ba, saopćeno je iz USAID Projekta “Diaspora Invest”

USAID Projekt “Diaspora Invest” predstavio je publikaciju “Domovina, Vaša naredna poslovna destinacija” koja obuhvata priče o 22 kompanije koje su investitori iz dijaspore u posljednjih pet godina pokrenuli širom BiH.

Također, tu su i aktivnosti koje su u sklopu pomenutog projekta realizirane na dodatnom osnaživanju potencijala koji ulaganja bh. dijaspore mogu imati za ekonomski rast Bosne i Hercegovine.

Osim priča iz 22 kompanije koje govore i o ličnom iskustvu dijasporskih investitora, u publikaciji je navedeno više od 60 kompanija sa kojima trenutno USAID Projekt “Diaspora Invest” uspješno sarađuje, a ponuđeni su i modeli saradnje i podrške koju taj projekt pruža kroz aktivnosti tehničke potpore i program dodjele bespovratnih sredstava.

Također, USAID Projekt “Diaspora Invest” podržava brojne događaje okupljanja poslovne zajednice koja dolazi iz bh. dijaspore. Naredni takav je Reconnect, koji će biti održan 15. augusta u Sarajevu, a koji će okupiti više od 200 učesnika i učesnica iz zemlje i svijeta.

U publikaciji su predstavljene i aktivnosti poput Dana investicija dijaspore, prenosa znanja stručnjaka/inja iz dijaspore kroz Biznis centar bh. dijaspore i radionice Diaworks, ali i jedinstveni kalendar aktivnosti bh. dijaspore.

Publikaciju je moguće preuzeti besplatno u Biznis centru bh. dijaspore ili putem online platforme Diasporainvest.ba, saopćeno je iz USAID Projekta “Diaspora Invest”.