Glavni motiv Groodvy

Predstavljene poštanske marke EYOF 2019

postanske markice

Marka BH Pošta izdata je u tiražu od 10.000 primjeraka

Javno preduzeće BH Pošta i Pošte Srpske danas su u Olimpijskom komitetu BiH predstavili prigodne poštanske marke EYOF 2019. Markice na kojima je glavni motiv Groodvy, maskota Evropskog zimskog olimpijskog festivala mladih, dizajnirali su Saira Imamović i Božidar Došenović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz oba preduzeća su izrazili nadu da će poštanske marke povodom EYOF-a ostati kao svjedoci lijepog perioda u kojem su Sarajevo i Istočno Sarajevo bili u centru evropskih sportskih zbivanja, jer poštanske marke su svojevrsni ambasadori, jer mogu doputovati do svakog kraja svijeta.

Marka BH Pošta izdata je u tiražu od 10.000 primjeraka, a nominalna vrijednost jednog bloka je 2,50 KM.

Neziran Đogo, izvršni direktor za poštanski promet BH Pošte se zahvalio organizatorima EYOF-a što ponovo šire olimpijski duh i zaželio im mnogo uspjeha.

“Ovo je potvrda da BiH može učestvovati u svim festivalima, kako svjetskog, tako i evropskog nivoa i ovdje ćemo se opet dokazati kao najbolji domaćini“, kazao je Đogo.

Pošte Srpske su marku izdale u tiražu od 15.000 nominalne vrijednosti dva puta po 2,70 KM.

“Poštanske marke imaju trajnu vrijednost i one će putem paketa i pisama, kao mali ambasadori, proputovati cijeli svijet i poslati poruku o BiH. Jednu lijepu poruku da se u BiH održao jedan veliki sportski, olimpijski događaj mladih. Tako ćemo i dalje širiti olimpijski duh i pozvati ih da opet dođu u našu zemlju“, rekla je Jasminka Krivokuča, generalna direktorica Pošta Srpske

Promociji prigodnih maraka prisustvovali su predstavnici Olimpijskog komiteta BIH, te Milan Trivić i Danko Vučetić, dogradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Evropski zimski olimpijski festival mladih održaće se od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. EYOF 2019 će okupiti više od hiljadu takmičara, blizu 750 članova delegacija iz 46 država, te više od 150 akreditovanih novinarskih ekipa i hiljade volontera iz BiH.