Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavljeni proizvodi od fiberglassa od firme Pullcom BH

privredna-komora-fbih2233
Privredna komora FBiH (FOTO Arhiv / Fokus.ba)

U Privrednoj komori Federacije BiH (PK FBiH) danas je održana prezentacija posvećena proizvodima od fiberglasa koji svoje mjesto i primjenu nalaze u putnoj infrastrukturi, tunelogradnji, građevinarstvu, ali i u mnogim drugim područjima.

Radi se o još jednoj prezentaciji domaće proizvodnje čiji je cilj podsticanje razvoja industrije u Bosni i Hercegovini, a predstavljene su karakteristike i mogućnosti upotrebe profila od fiberglasa koje proizvodi firma Pullcom BH d.o.o. Gradačac.

Kako je kazao direktor Sektora industrije i usluga u PK FBiH Almin Mališević, riječ je o novim proizvodima na našem tržištu, što je dodatni motiv i potreba da se zainteresovani subjekti informišu o ovom kvalitetnom i u primjeni veoma zahvalnom materijalu.

Fabrika Pullcom BH jedina je ovog tipa na području jugoistočne Evrope. Proizvodi iz te kompanije su se dosad najviše plasirali na inostrano tržište, u najvećoj mjeri u zemlje Evropske unije (Italija, Njemačka, Francuska, Austrija, Švajcarska i Holandija).

– Od posebne važnosti je da se privrednim subjektima u kontinuitetu omogući sticanje novih znanja i iskustava iz oblasti novih tehnologija, materijala, vještina, kao i vođenje svih drugih aktivnosti od interesa za razvoj privredne aktivnosti u BiH – kazala je Feni sekretarka za građevinarstvo i industriju građevinskog materijala PK FBiH Dženana Hodžić.

Dio prezentacije bio je posvećen tunelogradnji, a italijanski ekspert Carla Zenti naglasila je posebna svojstva i prednosti profila i proizvoda od fiberglasa, kao što su izolacijska svojstva, mala masa, radiotransparentnost, otpornost na agresivne medije i koroziju.