Biznis

Nedostaju na tržištu

Preduzeća u RS počela s proizvodnjom zaštitnih maski

19/03/2020

-Maske uglavnom izrađuju od pamuka i služe za višekratnu upotrebu – naveli su iz entitetske Privredne komore

Pojedina preduzeća u Republici Srpskoj već su počela s proizvodnjom zaštitnih maski, kojih nedostaje na domaćem tržištu, zbog širenja virusa korona, javlja Fena.

Iz tog razloga, entitetska Privredna komora anketirala je domaća privredna društva tekstilne industrije s ciljem iznalaženja rješenja tog problema.

Po informacijama koje su dobili, pojedina preduzeća već su preorjentisala svoju proizvodnju i započeli s proizvodnjom zaštitnih maski za potrebe svojih zaposlenih, ali i drugih privrednih društava.

-Maske uglavnom izrađuju od pamuka i služe za višekratnu upotrebu – naveli su iz entitetske Privredne komore.

Naglašavaju da postoje preduzeća iz ove oblasti koja su spremna da se potpuno preusmjere ili da dio svojih kapaciteta preorjentišu na proizvodnju maski, za šta im je neophodno obezbijediti potrebni repromaterijal.

Iako je do sada ukupno 12 preduzeća izrazilo spremnost da daju svoj doprinos u prevazilaženju ovog problema, sigurni su, kako dodaju, da su i drugi, među kojima su i samostalni preduzetnici, spremni da svoju proizvodnju dijelom ili u potpunosti preorjentišu kako bi dodatnom proizvodnjom maski nadomjestili nedostatak ovih proizvoda na domaćem tržištu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.