Preuzmite besplatnih 50 eura i iskoristite trenutne prilike za trgovanje na svjetskoj berzi

fxlider1

Pred nama je vjerovatno najveća kriza političkog sistema od nastanka Evropske unije.
Događaji koji nas očekuju stvaraju odlične prilike za trgovanje na svjetskoj berzi, a FXLider svim čitaocima Fokusa daje besplatnih 50 eura kako bi se bez rizika oprobali u trgovanju valutama, zlatom, naftom ili pak akcijama najvećih svjetskih kompanija (takozvanim CFD-ima) i iskoristili ove prilike.

Besplatnih 50 eura za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Nepoznanice oko izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU uz mogućnost raspada ove države ukoliko Škotska na (nekom) novom referendumu krene tim putem, kao i eventualni ulazak/dolazak desnice na vlast u Francuskoj i Nemačkoj ove godine, sa obećanjem desnice da će Francuska istupiti iz Euro zone, uz već otpočetu vladavinu novog američkog predsjednika, ne ulivaju sigurnost i izvesnost finansijskim tržištima.

Donald Trump ponudio je solidnu platformu velikom dijelu američke ekonomije. Niže poreske stope, deregulacija kao i obećanje o uvećanju vladinih nabavki, odnosno započinjanju novih infrastrukturnih projekata, kako bi se podstakla ekonomija SAD, samo su neka od obećanja. Iako su mnogi analitičari dolazak Trumpa na vlast povezivali sa padom cijena akcija i rastom zlata, dogodilo se suprotno. Od dana kad je postalo jasno ko je novi predsjednik, berzanski indeksi su katapultirani. Od 9. novembra do 9. februara, Dow Jones je skočio više od 8%. Međutim, medeni mjesec Trumpa i finansijskih tržišta ima rok trajanja pa se tako mnogi pitaju da li i do kada historijski najviše vrijednosti berzanskih indeksa mogu da se održe.

Besplatnih 50 eura za trgovanje na svjetskoj berzi možete preuzeti ovdje.

Zabrana ulaska u SAD građanima jednog broja islamskih zemalja, ne donosi toliko loše ekonomske efekte koliko je to loša reakcija i tenzije povodom jedne takve odluke. Negodovanja i otpori šalju finansijskim tržištima opšti utisak da mandat novog predsjednika neće teći glatko,te da će biti mnogo iznenađenja i borbi u sprovođenju planiranog i na kraju, da najrazvijenija ekonomija svijeta i njene institucije nisu baš toliko stabilne. Također, dobar dio medija nije naklonjen novom američkom predsjedniku. Sve to finansijska tržišta momentalno integrišu u cijene roba, akcija i obveznica. Cijena zlata od kraja januara konstantno raste, a dobri poslovni rezultati najvećih kompanija podržali su nivoe (i rast) berzanskih indeksa poslednjih dana.

Besplatnih 50 eura za trgovanje na svjetskoj berzi možete preuzeti ovdje.

Kretanje na tržištu umnogome će zavisiti od daljih poteza i odluka novog predsjednika. Rijetko viđena odlučnost i ekspeditivnost, kako u dobrim tako i manje dobrim potezima, biće generator (budućih) pomijeranja na finansijskom tržištu.