Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prezentacija Farmer portala, namijenjen poljoprivrednicima u FBiH

zakon o sumama – dedic

Farmer portala, namijenjen poljoprivrednicima u Federaciji BiH, bit će predstavljen danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu.

Na početku prezentacije planirano je obraćanje federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića. Konsultant u Federalnom ministarstvu Kenan Karahasanović će prezentirati način korištenja i sadržaj portala, a predsjednik Saveza lokalnih udruženja poljoprivrednika Unsko-sanskog kantona Husein Selimović će govoriti o značaju portala za poljoprivrednike, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

U skladu sa svojim dugoročnim ciljem da kontinuirano pomaže poljoprivrednim proizvođačima u BiH, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je izradilo i pokrenulo Farmer portal, najsavremenije informatičko rješenje namijenjeno poljoprivrednicima.

Zahvaljujući tom modernom rješenju web portala svaki registrirani poljoprivrednik moći će vidjeti na koje poticaje ostvaruje pravo. Također, poljoprivrednici će moći izravno elektronski preuzimati obrasce za prijavu na poticaje i prijavu proizvodnje, što će im olakšati proceduru. Značaj tog sistema je da je mogućnost ljudskih grešaka svedena na minimum.