Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prezentiran turistički projekt “Advent u Splitu”

advent_u_splitu5
FOTO D. Begović / Fokus.ba

Turistički projekt „Advent u Splitu“ prezentiran je danas u Sarajevu novinarima i turističkim radnicima koji su imali priliku upoznati se o zimskim turističkim potencijalima Splita.

Na prezentaciji, koju je organizirala Turistička zajednica grada Splita, istaknuto je da su Split i Sarajevo veoma značajni te su velika šansa za unapređenje saradnje dvaju gradova ne samo u toj oblasti nego i šire.

– Odlučili smo u Sarajevu prezentirati našu turističku ponudu za zimski period. Ponuda je jako šarolika, a Sarajlije su rado viđeni gosti u Splitu, a i mi volimo dolaziti u Sarajevo. Jer ovi gradovi imaju dušu i to je posebno prijateljstvo – kazala je u izjavi za Fenu direktorica Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić.

Najnovije brojke iz sistema e-visitor, koje su danas prezentirane, govore da je u dosadašnjem dijelu godine iz BiH ostvareno 385.000 dolazaka i 2,14 miliona noćenja, u Splitu, Makarskoj, i okolici više od 160.000 noćenja. Od početka novembra najviše noćenja u Dalmaciji po danu ostvaruju gosti iz BiH.

U okviru manifestacije „Advent u Splitu“ koja počinje 26. novembra i traje do 8. januara, posjetitelji u zimskim mjesecima mogu uživati u bogatom programu kao što je božićni sajam, gastro i dječiji advent, dnevni i večernji, međunarodne izložbe slika, promocija knjiga, dnevni i večernji koncerti, a kulminacija božićno-novogodišnjih događaja je doček Nove 2017.godine na Rivijeri u društvu s umjetnikom Petrom Grašom.

Splitski hoteli također nude posebne pakete za adventska putovanja, a posebne su i cijene avionskih karata.