Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Privrednici iz BiH na Sajmu u Novom Sadu

poljoprivreda ns34

Privredna komora Republike Srpske (RS), u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH, organizuje zajedničkih nastup domaćih privrednika na 83. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, koji će biti održan od 14. do 20. maja ove godine.

Na štandu površine 120 metara kvadratnih, osam privrednih društava (Vitinka Kozluk, Metropolis Zvornik, Brass komerc Banja Luka, Herceg med Trebinje, HI Destilacija Teslić, Milkos Sarajevo, Oprema OMO Mostar i Opština Orašje) predstavit će se samostalno, dok će Komora, putem kataloga i eskponata, predstaviti više od 20 kompanija.

Privredna komora Srbije, 16. maja, organizovat će i bilateralne susrete privrednika u okviru Evropske mreže preduzetništva (EEN), a jedan od suorganizatora ovog događaja je, kako je saopćeno, i Privredna komora Republike Srpske.

Osim toga, za vrijeme trajanja sajma bit će organizovane brojne konferencije, stručni skupovi i prezentacije.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu iz godine u godinu potvrđuje reputaciju jednog od najvažnijih poslovnih događaja u oblasti agrara zapadnog Balkana.

Broj izlagača i posjetilaca, promocija proizvoda i usluga iz 60 zemalja svijeta, kao i ostvareni poslovni rezultati, doprinose da se Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu nalazi među deset najznačajnijih sajmova poljoprivrede u Evropi.