Brojni gosti

Privrednici iz BiH predstavili se na svjetskoj izložbi Expo u Dubaiju

expo (1)

Događaju su prisustvovali predstavnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Mijanmara, Singapura, Meksika, Slovenije, Armenije, Mađarske, Omana, Kolumbije, Australije, Libana, Brazila, Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Predstavnici poslovne zajednice iz Bosne i Hercegovine su na svjetskoj izložbi Expo u Dubaiju predstavili svoje proizvode i usluge na posebnom događaju organizovanom s ciljem povezivanja poslovnih zajednica.

Različite aspekte metaloprerađivačke industrije, šumarstva i drvne te automobilske industrije na Paviljonu BiH predstavilo je jučer 17 kompanija, kao i četiri firme iz drugih oblasti koje su predstavili svoje oblasti poslovanja.

Goste, predstavnike poslovnih zajednica iz drugih država pozdravila je ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović.

Događaju su prisustvovali predstavnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Mijanmara, Singapura, Meksika, Slovenije, Armenije, Mađarske, Omana, Kolumbije, Australije, Libana, Brazila, Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Poseban gost koji je odvojio vrijeme za privrednike iz BiH bio je Shaikh Hussain, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.