Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Elektroprivreda BiH

Proizvodnja u Rudniku “Kreka” povećana za 20 posto

ugalj rudnik kreka
Ilustracija

Iz Elektroprivrede BiH navode da se trendom rasta proizvodnje stvaraju uslovi za redovno izmirivanje obaveza rudnika, posebno kada je u pitanju isplata bruto plata uposlenicima

Rudnici uglja “Kreka” proizveli su u oktobru 120.000 tona uglja, što je oko 20.000 tona više u odnosu na proizvodnju ostvarenu u septembru, a dodatno povećanje očekuje se i u narednom periodu.

Iz Elektroprivrede BiH navode da se trendom rasta proizvodnje stvaraju uslovi za redovno izmirivanje obaveza rudnika, posebno kada je u pitanju isplata bruto plata uposlenicima.

Nova Uprava Rudnika uglja “Kreka” na čelu s direktorom Elnurom Dizdarevićem prezentirala je postignute rezultate predstavnicima Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH, Vladajućeg društva Koncerna – JP Elektroprivreda BiH, predstavnicima i rukovodstvu sindikata rudnika uglja.

Učesnici sastanka u Tuzli iskazali su podršku rukovodstvu Rudnika i aktivnostima koje se poduzimaju s ciljem postizanja boljih proizvodnih rezultata i izrazili spremnost za nastavak saradnje na poboljšanju uslova rada u Rudnicima uglja “Kreka”, ostvarenju planiranih proizvodnih rezultata, poštivanju i ispunjavanju prava radnika, ali i obaveza uposlenika Rudnika prema ostvarenju proizvodnih rezultata.

Definisali su i cilj da Rudnici uglja “Kreka” u narednih šest mjeseci dostignu proizvodnju u količini oko 150.000 tona, što bi omogućilo stabilno funkcionisanje Rudnika, te dovoljne količine uglja za rad blokova u TE “Tuzla”.

Predstavnici Sindikata su tokom sastanka izrazili zadovoljstvo dosadašnjom radom i saradnjom s JP Elektroprivreda BiH i rukovodstvom Rudnika, saopćeno je iz Elektrprivrede BiH.