Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Promet na Banjalučkoj berzi za 15 godina preko 5 milijardi KM

banjalucka berza

Banjalučka berza danas obilježava 15 godina trgovanja u kome je ostvaren ukupan promet od 5,1 milijardu KM, saopšteno je iz ove berze.

“U ovom periodu zaključeno je 890.627 kupoprodajnih ugovora sa hartijama od vrijednosti. Vrijednost trgovanja akcijama iznosi 2,53 milijarde KM, obveznicama 1,53 milijarde KM, a trezorskim zapisima 1,03 milijarde KM”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća da je prvog dana trgovanja na Banjalučkoj berzi, prije 15 godina, promet akcijama “Tržnice” Banjaluka i Građevinskog preduzeća “Krajina” iznosio 150 KM.

Banjalučka berza je značajno doprinijela povećanju otvorenosti tržišta kapitala Republike Srpske kreiranjem jedinstvenog portala, na kome se mogu pronaći sve informacije u vezi sa trgovanjem hartijama od vrijednosti, a podatke u realnom vremenu preuzimaju i vodeći svjetski mediji.

Za 15 godina rada značajno je unaprijeđena i tehnološka osnova Banjalučke berze, a organizvano je šest međunarodnih konferencija i više od 75 seminara i radionica, kao i takmičenja iz finansijskih tržišta za učenike srednjih ekonomskih škola.