Biznis

FBiH

PU: Komunikacija sa poreznim obveznicima odvijat će se putem telefona, e-maila i putem pošte

11/11/2020

U slučaju da je prijem poreznih obveznika neophodan, kako dodaju, vršit će se na jednom mjestu u prizemlju objekta kako bi se onemogućilo kretanje stranaka po službenim prostorijama

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa, te shodno zaključku Vlade Federacije BiH sa sjednice održane prije dva dana, Porezna uprava Federacije BiH (PUFBiH) je obavjestila porezne obveznike da je u PUFBiH od 11. novembra ove godine klizno radno vrijeme, tako da je početak radnog vremena od 8.00 do 9.00 sati, a završetak radnog vremena od 16.00 do 17.00 sati.

– Radi sprečavanja širenja virusa korona zabranjuje se ulazak poreznih obveznika u službene prostorije organizacionih jedinica Porezne uprave Federacije BiH, a sva komunikacija sa poreznim obveznicima odvijat će se isključivo putem telefona, e-maila i putem pošte. Pozivaju se porezni obveznici da ne dolaze u organizacione jedinice Porezne uprave Federacije BiH, već da sve akte i podneske dostavljaju elektronski, putem e-maila faksom, ili putem pošte na adrese nadležnih organizacionih jedinica Porezne uprave Federacije BiH. Originalne dokumente porezni obveznici su dužni dostaviti naknadno putem pošte na adrese koje će biti istaknute u svim organizacionim jedinicama Porezne uprave Federacije BiH – navode iz PUFBiH.

U slučaju da je prijem poreznih obveznika neophodan, kako dodaju, vršit će se na jednom mjestu u prizemlju objekta kako bi se onemogućilo kretanje stranaka po službenim prostorijama. Porezni obveznici su dužni da prilikom dolaska u prostorije organizacionih jedinica Porezne uprave poštuju higijensko-epidemiološke mjere, da nose zaštitne maske i poštuju socijalnu distancu od najmanje dva metra.

– Shodno preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, Porezna uprava Federacije BiH je u prostorijama u kojima radi više zaposlenih organizirala rad od kuće kako bi smanjila broj zaposlenih koji istovremeno mogu boraviti u zatvorenom prostoru i kako bi se obezbijedila međusobna udaljenost zaposlenih od najmanje dva metra, smanjila veća fluktuacija ljudi, a time i spriječilo širenje zaraze. Ove mjere primjenjivat će se dok traje opasnost od širenja koronavirusa – dodaju iz PUFBiH.

Porezna uprava Federacije BiH je poduzela preventivne higijenske mjere kako bi se širenje virusa svelo na minimum. Kontinurano se prati epidemiološka situacija u BiH i u skladu sa tim razmatraju se moguće dodatne mjere, s ciljem zaštite zaposlenika i poreznih obveznika.

Direktni kontakt telefoni zaposlenika u svim orgnaizacionim jedinicama Porezne uprave Federacije BiH nalaze se na web stranici u dijelu „KONTAKTI”, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.