Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Rad na hrvatskom ostrvu, plata 2.300 KM, ali neće niko

02/02/2016

Jedna hrvatska ljekarka koja želi da ode u penziju objavila je pismo u kojem traži naslednika koji bi došao da radi “na jednom od 10 najljepših ostrva svijeta”.

Medicinskim krugovima u Hrvatskoj ovih dana kruži zanimljivo pismo Magdalene Nardelli-Kovačić, ljekarke s ostrva Mljeta koja poziva kolege da dođu da rade u Babino Polje.

“Svi moji dragi prijatelji, treba mi vašu pomoć. Stekla sam pravo na odlazak u penziju i uputila sam zahtjev jer mislim da sam pošteno odradila svoj radni vijek u ordinaciji i na terenu”, započinje pismo koje piše jer se na konkurs za otvoreno radon mesto niko ne javlja.

“I zato mi treba vaša pomoć. Pošaljite vijest u eter (hrvatski, balkanski, evropski, svjetski…), na društvene mreže na kojima ste, u dijasporu. Povežite me s prijateljima novinarima kako bi informacija došla i do onog nekog koji bi volio da živi i radi na jednom od deset najljepših ostrva sveta. Ja sam optimista i mislim da takav neko postoji u nekoj zabitoj ambulanti na kopnu ili pretrpanoj urbanoj ambulanti ili nekoj hitnoj pomoći – u Hrvatskoj ili susjednim zemljama, naše je samo da se potrudimo da informacija stigne do njega”, piše Nardelli-Kovačić.

Kako piše CroExpress, ova ljekarka navodi kako bi plata ljekara koji se odluči na ovaj posao bila od 8 do 9 hiljada kuna (2.100 do 2.340 KM) u zavisnosti da li je početnik ili specijalista. Mora imati položen državni ispit i vozačku dozvolu, a dežurstva će dogovarati s Zavodom za hitnu medicinu Dubrovnik, što mjesečno iznosi između 3 i 5 hiljada kuna (390 do 650 eura).

Dok ne bude gotova adaptacija stana iznad ambulante u Babinom Polju, smještaj je osiguran u selu i plaćat će ga DZ i Opština Mljet.

Odlasci na kopno, navodi ljekarka, neće biti problem jer je riječ o združenoj j praksi s ljekarkom u Goveđarima, a postoji i mogućnost dobijanja specijalizacije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.