Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

propala investicija

Radnici hotela na Jahorini otkaze dobijaju poštom (FOTO)

hotelbistrica

Hotel je i ove sezone radio, bez nekog vidljivog renoviranja, a prije par dana je radnicima (ima ih oko 70) najavljen otkaz

Još prošle godine trebalo se krenuti u izgradnju impozantnog Bat Hotela, a investicija se mjerila desetinama miliona konvertibilnih maraka. Barem se tako najavljivalo, ali dalje od priče se nije pomaklo.

Hotel je i ove sezone radio, bez nekog vidljivog renoviranja, a prije par dana je radnicima (ima ih oko 70) najavljen otkaz. Iz Beograda je u hotel stigao mail sa naredbom da se radnicima pišu otkazi. Dobili su i zaposleni u Bistrici i SMS poruku, od svojih neposrednih rukovodilaca, a koja je bila više nego jasna. Mi je prenosimo bez bilo kakvih izmjena:

“Evo sad smo dobili nalog iz Bg da kucamo svima rješenja o prestanku radnog odnosa sa današnjim danom. Mi vam moramo uručiti rješenja. Hoćete li da dođete da preuzmete, da Vam ja ponesem pa da dođete kod mene po rješenje, ili da pošaljemo poštom. Ako bude nekih izmjena, ja vam javim. Pozdrav”, pisalo je u poruci poslanoj u ponedjeljak, 13. aprila, prenose mediji u RS-u.

Radnici Bistrice su kontaktirali medije u RS-u i rekli šta se dešava, ali navodi se nisu mogli provjeriti, jer je direktor hotela Petar Škavić u Novom Sadu. Bio je u samoizolaciji i poslao je poruku da će čim izađe iz karantina ići u firmu, da vidi šta se dešava.

Ni u opštini Pale nisu mogli potvrditi da se radnicima spremaju otkazi. Rekli su da su čuli, da se priča, ali da se nije krenulo u realizaciju. Sve je bilo jasnije u subotu, poštari su zakucali na vrata pojedinih radnika Bistrice i donijeli im rješenja… Za njih na Bistrici više nema hljeba i dobili su otkaz. Rješenje o otkazu potpisao je upravo Petar Škavić.

Koliko je rješenja podijeljeno još se ne zna. Priča se o četiri, pet, a na Palama gdje živi većina radnika Bistrice kažu da su ostala stigla na Poštu i poštari će narednih dana imati pune ruke posla. U posjedu portala je jedno od rješenja koje su radnici primili putem pošte, a koje možete pogledati u prilogu.