Biznis

Radost, entuzijazam, učenje i timski rad obilježili prvi Coke Summership

17/09/2016

Svečanom završnicom projekta Coke Summership u kinu Meeting Point u Sarajevu, u prisustvu više od 100 gostiju među kojima su bili i predstavnici partnerskih institucija i kompanija, uz zanimljive i ubjedljive prezentacije polaznika, završen je program Coca-Coline ljetne prakse Coke Summership 2016. Učesnici programa su, kroz dvominutnu prezentaciju, predstavili projekte na kojima su radili, naučene lekcije i utiske stečene tokom šestosedmične prakse.

Program Coke Summership je osmišljen kao jedinstven vid edukacije, koja uključuje predavanja, interaktivne radionice i treninge, terenskog rada i praktičnog rada s mentorima, na konkretnim projektima Coca-Cole HBC B-H Sarajevo.

Coca-Cola HBC B-H je pokrenula Coke Summership program u godini u kojoj obilježava 40 godina poslovanja u Bosni i Hercegovini. Kompaniji u kojoj društvena odgovornost zauzima ključno mjesto u poslovanju ovo bila prilika da još jednom doprinese zajednici i da podršku rješavanju jednog od izuzetno važnih pitanja bosanskohercegovačkog društva, zapošljavanju mladih.

prezentacije-coke-summershipovaca

„Odlučili smo da u ovoj jubilarnoj godini kreiramo i predstavimo program Coke Summership, a namijenili smo ga ambicioznim, vrijednim i talentovanim mladim ljudima. Sa 20 smo izuzetnih mladih ljudi, koji su prošli vrlo ozbiljan proces procjene i odabira, kroz šest sedmica podijelili ono u čemu smo mi najbolji, a to je znanje o vođenju poslovanja ali i magiju Coca-Cole.

Uz učenje, zabavu, entuzijazam i timski rad polaznici su imali prilike da upoznaju inovativne metode poslovanja koje ovaj najveći svjetski brend drže na vrhu već više od 130 godina, a sve s ciljem kako bismo im kasnije olakšali nalaženje posla, bilo unutar našeg sistema ili u drugim poslovnim subjektima u zemlji te ih ohrabrili da svojim radom u Bosni i Hercegovini daju svoj doprinos razvoju lokalne zajednice.

zavrsni-dogadaj_publika

Nadam da će i potencijalni poslodavci polaznike Coke Summership programa prepoznati kao kadar čija će znanja i vještine doprinijeti uspješnom poslovanju njihovih kompanija“, istakla je u završnom obraćanju Maria Anargyrou-Nikolić, generalna direktorica kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo.

Praktikantima su uručene potvrde o uspješno završenom programu Coca-Coline ljetne prakse. Na završnom događaju predstavljena je i promotivna brošura, projektni zadatak jedne od praktikantica, u kojoj su pojedinačno predstavljeni svi učesnici programa, a namijenjena je potencijalnim poslodavcima.

maria-anargyrou-nikolic

Pod sloganom „Radost, entuzijazam, učenje i timski rad“, Coke Summership program ljetne prakse trajao je šest sedmica, odnosno od sredine jula do kraja augusta. Program prakse je realiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Javne ustanove Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, te uz prijateljsku podršku univerziteta u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i Tuzli, studentskih organizacija AIESEC, IASTE, EESTEC i EYP (Evropskog parlamenta mladih), portala posao.ba i medijskog partnera Klix.ba.

Više detalja o projektu i budućim prilikama za praksu dostupno je na internet stranici www.cokesummership.ba.


O Coca-Coli HBC B-H d.o.o. Sarajevo

Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo jedan je od najvećih proizvođača bezalkoholnih napitaka u Bosni i Hercegovini i ovlaštena je punionica proizvoda The Coca-Cola Company. Članica je grupe Coca-Cola Hellenic AG, koja posluje u 28 zemalja i drugi je po veličini sistem punionica proizvoda The Coca-Cola Company u svijetu. Proizvodi i distribuira jedinstven asortiman kvalitetnih robnih marki i tako služi populaciji od blizu četiri miliona stanovnika, unoseći predanost u ostvarenje ciljeva na tržištu i iskazujući čvrsto opredjeljenje ka dugoročnoj održivosti i društveno odgovornom poslovanju.

Komentari