Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Raiffeisen banka je nova članica Bit Alijanse

Ozvaničeno članstvo Raiffeisen banke u Bit Alijansi i predstavljena nova web stranica Raiffeisen banke 1

Predstavljena nova web stranica Raiffeisen banke

U prostorijama Raiffeisen GALERIJE u Centrali Banke u Sarajevu ozvaničeno je članstvo Raiffeisen banke u Bit Alijansi, udruženju najvećih IT kompanija i najveće krovne organizacije bh. IT industrije. Ovom prilikom predstavljena je i nova web stranica Raiffeisen banke koja kroz optimizaciju i inovativan dizajn klijentima omogućava bolje korisničko iskustvo uz brže i sigurnije korištenje.

Prisutnim predstavnicima medija, Bit Alijanse, te kolegama iz Banke se ovim povodom obratio Kreshnik Halili, član Uprave Raiffeisen banke izjavivši: „Sveprisutna digitalna transformacija se posebno reflektuje na naš IT sektor čiji su zaposlenici zaduženi za različite aspekte IT poslovanja te realizuju brojne projekte koji unapređuju poslovanje Banke. Implementiramo agilnu transformaciju kako bismo povećali zadovoljstvo naših zaposlenika, ali i kako bismo spremnije odgovorili na zahtjeve naših klijenata i izazove tržišta. Stoga članstvo u Bit Alijansi predstavlja značajan korak za nas te nas posebno raduje što će nam pružiti dodatne mogućnosti za razvoj IT-a u našoj zemlji. Vjerujemo da ćemo kroz ovu saradnju dodatno još bolje iskoristiti savremene tehnologije i inovacije, naše znanje i iskustvo kako bismo kreirali dodatnu vrijednost za naše klijente i okruženje u kojem poslujemo“.

Ozvaničeno članstvo Raiffeisen banke u Bit Alijansi i predstavljena nova web stranica Raiffeisen banke 2

„IT sektor Raiffeisen banke, prepoznat po svojoj tehnološkoj izvrsnosti, pridružit će se našim naporima da potaknemo saradnju, razmjenu znanja i inovacije među članovima. Priključivanjem ovog velikog fintecha našem članstvu, potvrđuje se značaj Bit Alijanse kao ključnog aktera u razvoju IT sektora i kreiranju inovativnog tehnološkog ekosistema u našoj zemlji. Vjerujemo da će njihovo članstvo unijeti novu energiju i dodatne resurse u naše inicijative, projekte i radionice, te pridonijeti daljnjem napretku i jačanju IT zajednice. Radujemo se uspješnoj saradnji i zajedničkom stvaranju budućnosti koja donosi mnoge pozitivne promjene i prilike za sve članice Bit Alijanse“, izjavio je Damir Maglajlić, izvršni direktor Bit Alijanse.

Ozvaničeno članstvo Raiffeisen banke u Bit Alijansi i predstavljena nova web stranica Raiffeisen banke 4

Bit Alijansa danas okuplja oko 40 kompanija, a aktivnosti ove organizacije su fokusirane na pozicioniranje IT industrije, usklađivanje studijskih programa sa potrebama IT industrije, promociju IT-a među mladima te kreiranje uslova za snažniju komunikaciju i saradnju između IT kompanija.

Ozvaničeno članstvo Raiffeisen banke u Bit Alijansi i predstavljena nova web stranica Raiffeisen banke 3