Biznis

"MC World"

Raiffeisen banka tradicionalno podržala tri organizacije u iznosu oko 37.000 KM

15/07/2022

Kada god klijent izvrši plaćanje ovom karticom na POS uređajima Banka izdvaja i donira 0,10 KM od svake izvršene transakcije

Još od 2017. godine, Raiffeisen banka izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe za svaku transakciju obavljenu Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World. Ove godine riječ je o iznosu od 37.893 KM.

Kada god klijent izvrši plaćanje ovom karticom na POS uređajima Banka izdvaja i donira 0,10 KM od svake izvršene transakcije.

Ove godine je po ovom osnovu Banka izdvojila 37.893 KM, a iznos je podijeljen na tri jednaka dijela i doniran udruženjima: Srce za djecu koja boluju od raka, SOS Dječija sela BiH i Sumero (Savez organizacija za podršku osoba sa intelektualnim teškoćama). U periodu od 2017. do 2022. godine kroz ovu inicijativu donirano je ukupno više od 120.000 KM, saopćeno je iz Raiffeisen banke.

– Veoma smo sretni da dajemo stalni doprinos radu ove tri organizacije koje ulažu napore i energiju da olakšaju svakodnevnicu najosjetljvijim segmentima društva. Kroz naše dugogodišnje prijateljstvo, njihove aktivnosti podržavamo finansijski ali i kroz volonterske aktivnosti naših zaposlenika. Strateški smo čvrsto opredijeljeni da budemo uz okruženje u kojem poslujemo, te je naš cilj kao odgovornog bankara da isporučimo dodatnu vrijednost i da budemo uključeni građanin – izjavili su iz Korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću Raiffeisen banke.

Raiffeisen banka je u skladu sa svojom poslovnom strategijom posvećena odgovornom bankarstvu za održivu budućnost.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.