Biznis

povodom bajrama

Raiffeisen banka uručila donaciju Domu za djecu bez roditeljskog staranja

22/05/2020

Izrazio je zadovoljstvo što je u prilici donirati sredstva Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Sarajeva, uz uvjerenje da će na ovaj način radost praznika u ovoj ustanovi biti veća

Raiffeisen banka je povodom Ramazanskog bajrama uručila donaciju Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Sarajeva.

Donacija u vrijednosti od 3.000 KM uručena je Domu čija se djelatnost odnosi, prije svega, na pružanje usluga cjelokupnog zbrinjavanja, odgoja, školovanja, zdravstvene zaštite djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama.

– Iako je period u kojem se nalazimo zaista izazovan i pun neizvjesnosti, vrijeme praznika donosi toplinu i obilje lijepih trenutaka. Bez obzira na okolnosti nastojimo dati doprinos zajednici u kojoj poslujemo i podijeliti naš uspjeh s najosjetljivijim segmentima društva – izjavio je predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg.

Izrazio je zadovoljstvo što je u prilici donirati sredstva Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Sarajeva, uz uvjerenje da će na ovaj način radost praznika u ovoj ustanovi biti veća.

– Drago mi je što možemo pomoći u poboljšanju kvaliteta svakodnevnog rada i uslova u kojima djeca borave – kazao je Dobnigg, izražavajući zahvalnost klijentima koji prepoznaju i cijene pozitivne aspekte ovakvih aktivnosti, te ih podržavaju.

Donacije povodom praznika Banka realizuje u okviru projekta u kojem se sredstva namijenjena za kupovinu i slanje čestitki usmjeravaju za pomoć udruženjima čije su aktivnosti fokusirane na rad s djecom i osobama s posebnim potrebama.

Raiffeisen banka, kao dio internacionalne bankarske grupacije, posluje u skladu sa strategijom održivosti i kroz niz projekata i aktivnosti je uključena u rješavanje pitanja s kojima se društvo suočava, saopćeno je iz ove banke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.