Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kanton sarajevo

Raspisan međunarodni tender za nabavku novih tramvaja vrijednosti 30 miliona eura

tramvaji korona3

Očekuje se da bi ugovor za isporuku tramvaja trebao biti dodijeljen do kraja godine

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je u sklopu aktivnosti realizacije kapitalnog projekta “Obnova voznog parka za javni linijski prevoz putnika”, 20. juna, na web portalu za nabavke Evropske banke za obnovu i razvoj- ECEPP, objavilo tender pod nazivom “Nabavka novih tramvaja u Sarajevu” u vrijednosti od 30 miliona eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Finansijska sredstva obezbijeđena su putem zajma EBRD-a i EIB-a, a sama procedura provođenja nabavke, te odabira dobavljača vrši se u skladu sa politikama i pravilima nabavki EBRD-a.

“U konkretnom slučaju, radi se o međunarodnoj nabavci vozila, koja se provodi putem jednofaznog otvorenog postupka sa pretkvalifikacijom. Rok za dostavu i otvaranje aplikacija je 20. juli ove godine, a aplikacije mogu dostaviti zainteresovane firme iz svih zemalja koje su registrovane na portalu Evropske banke za obnovu i razvoj.https://ecepp.ebrd.com/”, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja KS.

Svi ponuđači koji budu pretkvalifikovani će biti pozvani da dostave svoje ponude. Očekuje se da bi ugovor za isporuku tramvaja trebao biti dodijeljen do kraja godine.