Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vrijedan 30 miliona eura

Raspisan tender za rekonstrukciju tramvajske pruge u Sarajevu

tramvaj sarajevo
15.05.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Od danas su u Sarajevu poceli redovno voziti tramvaji, nakon duze pauze zbog mjera prevencije sirenja Covid-19 virusa. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Prije četiri dana raspisan i međunarodni tender za nabavku novih tramvaja u Sarajevu u vrijednosti 30 miliona eura

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo u utorak je objavilo međunarodni tender za izbor izvođača radova za obnovu tramvajske pruge od Marindvora do Ilidže, vrijednosti 20 miliona eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je naveo resorni ministar Adi Kalem, riječ je o još jednom projektu koji ima za cilj unapređenje javnog gradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo. Podsjetio je da je prije četiri dana raspisan i međunarodni tender za nabavku novih tramvaja u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine u vrijednosti 30 miliona eura.

Sredstva za realizaciju projekta obnove pruge obezbijeđena su putem zajma kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), po čijim pravilima se vrši procedura izbora izvođača radova. Rok za prijavu na tender ističe 21. augusta 2020. godine, a prijaviti se mogu firme iz cijelog svijeta putem web portala Evropske banke za obnovu i razvoj.