Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fojnica

“Reumal” povećao broj noćenja za više od 70 posto

reumal

Ogroman je potencijal našeg “Reumala”, i mi imamo viziju i plan kako da ga iskoristimo na zadovoljstvo svih naših gostiju iz Bosne i Hercegovine, susjednih zemalja i cijelog svijeta, ali i svih Fojničana. Jer, razvoj “Reumala” znači i razvoj Fojnice”, pojašnjava Alija Mukača izvršni direktor Javne ustanove Lječilište Reumal Fojnica

Lječilište Reumal Fojnica ostvarilo je u prva tri mjeseca ove godine 72,42 posto više noćenja u odnosu na isti period lani. Uprava “Reumala” kao razloge za povećanje broja noćenja i prihoda ističe prije svega izgradnju i vraćanje povjerenja ovog regionalnog lidera u pružanju usluga banjskog liječenja, rehabilitacije i aktivnog odmora, kao i prestanak pandemije uzrokovane virusom COVID-19. Premda je prvi kvartal prošle godine bio najlošiji u dugogodišnjoj povijesti “Reumala”, uslijedila je konsolidacija i 2021. godina je ipak završena uspješno.

“Ovo je svojevrstan ‘povratak otpisanog’. Mnogi su nam predviđali kraj, uslijed poznatih okolnosti koje su se dešavale u “Reumalu” prije dolaska novog poslovodstva. Dodamo li tome i vrlo negativan uticaj i ogromne posljedice uzrokovane pandemijom, možemo razumjeti razmjere problema sa kojima smo se susretali u protekle dvije godine. Zato su ovi rezultati koje smo svi zajedno ostvarili u prva tri mjeseca ove godine jedan pravi mali podvig, a on ne bi bio moguć bez maksimalne posvećenosti svih zaposlenih, i ja im se svima u ime Uprave još jednom zahvaljujem. Ogroman je potencijal našeg “Reumala”, i mi imamo viziju i plan kako da ga iskoristimo na zadovoljstvo svih naših gostiju iz Bosne i Hercegovine, susjednih zemalja i cijelog svijeta, ali i svih Fojničana. Jer, razvoj “Reumala” znači i razvoj Fojnice”, pojašnjava Alija Mukača izvršni direktor Javne ustanove Lječilište Reumal Fojnica.

Mukača najavljuje realizaciju novih velikih planova koji će značiti ne samo dalje podizanje kvaliteta usluga već i značajno povećanje broja zaposlenih.

Nakon što je Hotel Reumal u cjelosti adaptiran 2020. godine, u prvoj polovini ove godine planirano je otvorenje potpuno rekonstruirane zgrade Banje Reumal. Riječ je o objektu koji je od državnog značaja zbog svoje specifičnosti liječenja nepokretnih pacijenata, paraplegičara, kvadriplegičara, teško pokretnih i djece. U toku je i rekonstrukcija ulice koja vodi prema Banji Reumal od ulaza u Hotel Reumal u dužini od 250m sa njenim proširenjem i dodatnim stazama za pješake. Također, u planu je uređenje aperitiv bara u Hotelu Reumal, kao i uređenje trim kabineta na 5. spratu Hotela, koji daje najbolje rezultate svim gostima zbog specifičnog rada ‘jedan na jedan’ terapeuta sa pacijentom.

Banjsko liječenje i odmor u Fojnici ima tradiciju dužu od stotinu godina. Zahvaljujući ljekovitim svojstima radiokativne termalne vode, modernoj opremi i dugogodišnjem isksutvu temeljenom na znanju vrhunskih stručnjaka, Lječilište Reumal Fojnica kao savremeno opremljena specijalizirana ustanova slovi za regionalnog lidera u pružanju usluga banjskog liječenja, rehabilitacije, aktivnog odmora i programirane sportske aktivnosti. Zbog svoje dugogodišnje posvećenosti uspjehu, “Reumal” je postao posebno poznat po izvanrednim rezultatima u oblastima rehabilitacije osteomuskulatornog aparata, kardiorehabilitacije, dječije habilitacije i rehabilitacije, te rehabilitacije sportista i sportskih povreda. Okolina Fojnice i njena priroda, gostoprimstvo ljudi i osoblja, ukupan ambijent i izvanredna svojstva ljekovite vode čine “Reumal” bosanskom oazom zdravlja i mira, idealnom za liječenje, odmor i rekreaciju.