Biznis

štab za vanredne situacije

RS hitno kupuje pšenicu, kukuruz i soju

24/03/2020

Zatraženo je da ovlašteni službenici, koji vrše kontrolu ulaska osoba na teritoriju RS, bez odgađanja obavještavaju higijensko-epidemiološke službe i odjeljenja komunalne policije o mjestima u koja su upućene osobe kojima je izrečena mjera kućne izolacije

Štab za vanredne situacije u Republici Srpskoj (RS) zadužio je ministarstva trgovine i poljoprivrede da na tržištu tog bh. entiteta izvrše nabavku 15.000 tona pšenice, 10.000 tona kukuruza i 5.000 tona soje.

Zatraženo je da ovlašteni službenici, koji vrše kontrolu ulaska osoba na teritoriju RS, bez odgađanja obavještavaju higijensko-epidemiološke službe i odjeljenja komunalne policije o mjestima u koja su upućene osobe kojima je izrečena mjera kućne izolacije.

Traže i da higijensko-epidemiološke službe i odjeljenja komunalne policije jedinice lokalne samouprave, redovno razmjenjuju podatke s ciljem efikasnog sprovođnja kontrola osoba kojima je izrečena mjera kućne izolacije zbog koronavirusa.

Gradonačelnici, odnosno načelnici opština, usljed nedovoljnog broja komunalnih policajaca, a radi vršenja blagovremene kontrole, treba da daju ovlašćenje svojim zaposlenima za vršenje kontrole osoba kojima je izrečena mjera kućne izolacije, zaključak je Štaba za vanredne situacije u RS.

Traže od Uprave za indirektno oporezivanje BiH da organizuje rad carinskih službi od 00.00 do 24.00 sata s ciljem nesmetanog protoka robe, a Uprava za inspekcijske poslove RS da organizuje rad potrebnih inspekcijskih službi u skladu sa radnim vremenom carinskih službi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.