Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Rusija stopirala Turski tok

03/12/2015

Ruski ministar energetike Aleksandar Novak izjavio je da su obustavljeni pregovori o projektu izgradnje gasovoda Turski tok.

Prema njegovim riječima, ipak ostaju otvoreni pregovori sa Turskom o izgradnji nuklearne elektrane, izveštava britanska agencija Reuters.

Novak je, takođe, rekao da su male šanse da će Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) mijenjati aktuelni nivo proizvodnje nafte.

Kako javlja ruska agencija TAS S, Novak je kazao i da ne postoji plan za obaranje proizvodnje nafte u Rusiji.

S druge strane, Turska već traži alternativne izvore gasa, u tom cilju, Turska i Katar sklopili su sporazum o dugoročnoj isporuci tečnog prirodnog gasa Turskoj.

Reuters je juče objavio da bi Turska mogla smanjiti uvoz ruskog tečnog naftnog gasa za 25 odsto sledeće godine zbog političkih tenzija.

Analitičari procjenjuju da bi mjere koje su navedene u odluci predsjednika Vladimira Putina, nakon obaranja ruskog aviona, vrlo štetne za tursku ekonomiju.

Prve projcene pokazuju da bi ruske sankcije mogle bi sljedeće godine povećaju turski deficit za najmanje pet milijarda dolara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.