Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Ruski inspektori danas dolaze u BiH

18/08/2016

Inspekcija Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije “Roseljhoznadzor” danas će posjetiti BiH, potvrđeno je u Upravi za zaštitu bilja BiH.

U Upravi za zaštitu bilja su potvrdili da će ruska delegacija ujutro doputovati u BiH, nakon čega će odmah otići na teren, te da termini i lokacije održavanja sastanaka sa zvaničnicama vlasti još nisu poznati.

Ruska fitosanitarna inspekcija danas će posjetiti BiH u skladu sa dogovorom sa direktorom Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije “Roseljhoznadzor” Sergejem Aleksejevičem Dankvertom.

Ruska veterinarska i fitosanitarna regulatorna služba “Roseljhoznadzor” uvela je početkom augusta privremenu zabranu na uvoz proizvoda iz BiH zbog nedostatka potvrde o bezbjednosti proizvoda.

“Privremena zabrana bit će uvedena zbog nedostatka informacija o fitosanitarnom statusu BiH i zbog odbijanja Ministarstva vanjske trgovine BiH da odobri inspekciju ‘Roseljhoznadzora’ koja je trebalo da sprovede fitosanitarnu kontrolu sistema”, poručili su iz ove regulatorne službe.

Komentari