Biznis

S Međunarodnog aerodroma Tuzla prevezeno oko 535.500 putnika

03/04/2018

S Međunarodnog aerodroma Tuzla u prošloj godini prevezeno je 535.500 putnika – izjavio je ministar trgovine, saobraćaja i turizma Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić na konferenciji za medije, govoreći o Izvještaju o radu ovog ministarstva za prošlu godinu, koji je Vlada TK danas usvojila.

Naveo je da se ovaj aerodrom svake godine razvija, najavivši nova kapitalna ulaganja.

Istaknuo je da je tokom prošle godine došlo do ekspanzije turizma, a ovo ministarstvo je mapiralo sve turističke potencijale u ovom kantonu. Podsjetio je i na Turistički forum, jedinstven, kako je rekao, na nivou BiH, koji je u Tuzli okupio oko 200 učesnika.

-Kada je riječ o trgovini, kontinuirano se radilo na projektu ‘Kupujmo domaće’ – dodao je.

U oblasti saobraćaju rađeno je na usklađivanju redova vožnje na području ovog kantona, kao i na suzbijanju nelegalnog prijevoza.

Resorni ministar navodi da svake godine Direkcija regionalnih cesta TK ulaže oko 5-6 miliona KM u regionalne ceste na području ovog kantona. Na području TK je oko 318 km regionalnih cesta, a još oko 20 km nije pokriveno asfaltnim zastorom.

Tokom protekle godine evidentni su pomaci u pogledu suzbijanja nelegalnog rada u oblasti ugostiteljstva, gdje je poduzimano dosta aktivnosti u suradnji s Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.