Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šabić studentima predstavio podršku start-up malim preduzećima

startup_sabic

Ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić je studentima Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu prezentirao način podrške start-up malim preduzećima koju daje resorno ministarstvo, kao i odgovore na pitanje kako započeti posao kao mali privrednik u Kantonu Sarajevo.

Šabić je mlade potencijalne kandidate za razvoj malog biznisa upoznao s mogućnostima koje i ove godine pruža resorno ministarstvo.

Naime, to ministarstvo je 8. juna, objavilo Javni poziv za odabir korisnika poticajnih grant sredstava ‘Poticaj razvoju male privrede’ za ovu godinu, a obrasci za prijavu nalazi se na web stranici Ministarstva – VIDEO

Studenti su zahvalili Šabiću na iscrpnom informisanju i podršci koju ove godine daje Ministarstvo na čijem je čelu, jer im realizacijom ovog javnog poziva značajno olakšava put za pokretanje malih biznisa.

Zbog dosadašnjeg iskustva vezanog za najčešće neiskorištavanje tih grant sredstava, Šabić je pozvao ambiciozne buduće korisnike, posebno mlade ljude da se prijave na taj poziv i time sami sebi riješe pitanje zapošljavanja, te svojim primjerom utiču na dalji razvoj i napredak bh. društva u cjelini, saopćeno je iz Press službe KS.