Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

SAD zaposlile tri miliona radnika na internetskim poslovima

12/12/2015

Utjecaj internetskog poslovanja na američko gospodarstvo udvostručio se od 2007. godine i ono sada pokreće najmanje šest posto ukupne aktivnosti u najvećem svjetskom gospodarstvu, pokazalo je najnovije istraživanje.

Istraživanje je naručilo tamošnje udruženje internetskih tvrtki, među kojima su i divovi poput Facebooka i Amazona, te Airbnb, Twitter, Uber, Yahoo i Yelpa, a sastavila ga je konzultantska tvrtka Economists Incorporated.

Utvrdili su tako da je online sektor zaslužan za 966 milijardi dolara gospodarske aktivnosti u 2014. godini i za oko tri miliona radnih mjesta.

“Kod Interneta se nerijetko stječe dojam da je ‘svuda a nigdje’, a u stvarnosti je broj radnih mjesta u internetskom sektoru udvostručen, doprinos BDP-u više je nego udvostručen a plaće zaposlenika toga sektora daleko nadmašuju državni prosjek”, zaključuje Michael Beckermann, predsjednik i izvršni direktor trgovinskog udruženja.

Internet je tako proizveo više od mnogih ekonomskih sektora, uključujući graditeljstvo, računalne i elektroničke proizvode, televiziju i telekomunikacije, te usluge smještaja i prehrane.

Prosječna godišnja plaća u internetskom sektoru iznosi 79.184 dolara, u usporedbi s prosječnom godišnjom plaćom u SAD-u od 61.547 dolara, utvrdili su u Economists Incorporatedu u istraživanju, objavljenom u četvrtak.

Rezultati također pokazuju da Internet u SAD-u koristi oko 299 miliona ljudi, odnosno 92 posto ukupnog stanovništva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.