Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od 2. do 5. novembra

Sajam bh. privrede u Sarajevu: “Interes izlagača je veći od kapaciteta Skenderije”

sajam bh privrede
Foto: Fena

Naglašeno je da će sajam biti posvećen i zapošljavanju, deficitarnim zanimanjima, nedostatku radne snage i stvaranju uslova za dostupnost radne snage na tržištu rada

Više od 250 izlagača predstavit će se na Devetom sajmu bosanskohercegovačke privrede koji će od 2. do 5. novembra biti održan u dvorani “Mirza Delibašić” sarajevskog Centra Skenderija.

Na pres-konferenciji u Skenderiji, istaknuto je da će pod motom “Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine” najveća pažnja na sajmu biti posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva kao generatoru regionalnog i lokalnog rasta i razvoja.

Direktor Centra Skenderija Damir Petrinić izjavio je da je pokazani interes izlagača za sajamski prostor ove godine bio veći od kapaciteta Skenderije, zbog čega su morali koristiti dodatne prostorije.

Dodao je da će posebna pažnja na sajmu biti posvećena predstavljanju projekata mladih, kao i desetina startupa koje je finansiralo Ministarstvo privrede KS.

Ministar privrede KS Zlatko Mijatović naveo je da je resorno ministarstvo drugi put glavni sponzor sajma jer im je cilj da Sarajevo učine prepoznatljivim centrom sajamskih aktivnosti, zbog čega će nastaviti s ulaganjima u Centar Skenderija.

-Nadam se velikoj posjeti građana, a posebno bih pozvao mlade da dođu i da se upoznaju o privrednim aktivnostima u Kantonu Sarajevo i u Bosni i Hercegovini – poručio je Mijatović.

Naglašeno je da će sajam biti posvećen i zapošljavanju, deficitarnim zanimanjima, nedostatku radne snage i stvaranju uslova za dostupnost radne snage na tržištu rada.

Ulaz na sajam bit će slobodan.