Biznis

Sajam o zapošljavanju na Internacinalnom univerzitetu u Sarajevu

07/11/2017

JOB4U je jednodnevni sajam o zapošljavanju koji će se održati 12. decembra 2017. godine na Internacinalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) i koji će okupiti studente i mlade u potrazi za stipendijama, praksom i poslom.

„JOB4U nije još jedan u nizu sajmova za zapošljavanje. JOB4U je više od toga. Naša misija je da mladima pružimo priliku i da zajedno sa kompanijama i svima koji rade sa mladima i za mlade omogućimo što više stipendija, praksi i poslova. 12/12/2017 se družimo svi zajedno na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, gdje ćete imati priliku da čujete mnogo korisnih informacija i savjeta, te da se upoznate sa JOB4U misijom i vizijom. I to nije sve, 12/12 vam predstavljamo i poklanjamo online platformu JOB4U! Povežimo se i izgradimo svi zajedno bolju budućnost“, poručuje JOB4U tim.

BiH prva u svijetu

Prema istraživanjima Svjetske banke, Bosna i Hercegovina je prva zemlja u svijetu po nezaposlenosti radno sposobnih osoba.U 2016. godini stopa nezaposlenosti iznosila je čak 67,61%.

Na sajmu će biti predstavljena i online platforma JOB4U

„Online platforma JOB4U osmišljena je kao interaktivna platforma za zapošljavanje studenata i mladih. Platforma sa radom kreće 12.12.2017. godine i zvanično će biti predstavljena na sajmu o zapošljavanju JOB4U. Sajam je samo polazna tačka, a online platforma je alat koji će povezivati mlade osobe koje su u potrazi sa stipendijama, praksama i poslovima, te kompanije, organizacije i institucije. Mladima želimo pružati stalnu podršku putem online platforme“, dodaju iz JOB4U tima.

Sajam JOB4U održat će se na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, 12.decembra 2017. godine u periodu od 10 do 18 sati. Više informacija možete pronaći na sajam.job4u.ba.

Prijavite se ovdje, ostavite svoj CV i rezervišite svoje mjesto potpuno besplatno!
Organizator JOB4U-a je STUDOMAT, najveća online platforma u regiji namijenjena studentima i mladima. Suorganizator sajma je Internacionalni univerzitet u Sarajevu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.