Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva u Sarajevu

ksc-skenderija123

Kantonalno javno preduzeće Centar Skenderija i Sarajevski sajam od 17. do 20. decembra organiziraju međunarodnu sajamsku manifestaciju Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje.

Sajam je koncipiran kao promocija privrede i privrednih subjekata sa određenih lokaliteta.

Ciljna grupacija su srednja i mala preduzeća, odnosno individualni obrti, stari zanati, kućna radinost, ali i velike uspješne kompanije koje se predstavljaju samostalno ili putem svojih lokalnih zajednica i udruženja.

Izložbeni program obuhvata proizvode i usluge iz oblasti poljoprivrede (ratarstvo, stočarstvo i ribarstvo), prehrambene industrije (mlinsko-pekarska, konditorska, industrija za preradu i proizvodnju ulja, industrija za preradu voća i povrća, mljekarska industrija, industrija za konzerviranje ribe, mesnoprerađivačka industrija i industrija pića), široke potrošnje (kozmetika, kućna hemija, mali kućni aparati, računari, televizori, odjeća i obuća), proizvodnje ambalaže te stare zanate i kućnu radinost.

Ovogodišnji sajam se organizira pod sloganom “Domaća proizvodnja u službi građana” i ovim projektom se također žele dodatno informirati građani o značaju kupovine domaćih proizvoda.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo značajno je podržalo realizaciju ovog projekta, a partneri sajma su Savez udruženja organskih proizvođača FBiH – „ORGANSKO FBiH“ i USAID – Sida GOLD projekt Bosna i Hercegovina.

Radno vrijeme sajma bit će od 10.00 18.00 sati, a ulaz slobodan za sve posjetioce.