Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sajam proizvoda “Rudo 2016”

sajam rudo

U Rudom će sutra biti otvoren Sajam domaćih proizvoda “Rudo 2016”.

To je manifestacija podrške lokalnim poljoprivrednicima i poduzetnicima, koja okuplja izlagače iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, najavljeno je iz Javne ustanove za turizam i sport iz Rudog.

Tokom 3. i 4. marta, na gradskom trgu i u Domu kulture, više od 100 izlagača iz 18 gradova BiH, Srbije i Crne Gore predstavit će kupcima i posjetiocima bogatu ponudu proizvoda domaće radinosti, od hrane i pića, meda i ljekovitog bilja, do ručno izrađenih odjevnih predmeta, potrepština za domaćinstvo i unikatnih suvenira.

Osim izložbeno-prodajnog sadržaja, planirani su stručna predavanja, modna revija i kulturno-umjetnički sadržaji.

Prvi takav sajam održan je prošle godine od 26. do 27. februara. Premašio je sva očekivanja organizatora jer je učestvovalo više od 100 izlagača iz 14 gradova BiH, Srbije i Crne Gore. Sajam je imao bogatu ponudu proizvoda domaće radinosti i druge sadržaje uključujući modnu reviju “Sirogojno kompani”.

Sajam pretendira da postane jedna od vodećih manifestacija u regiji koja okuplja poljoprivredne proizvođače i male preduzetnike različitih djelatnosti što u proizvodnji koriste domaće resurse, radnu snagu, baštinu i tradicionalnu tehnologiju i time doprinose razvoju lokalne privrede.

Inicijativu za organizaciju ovogodišnjeg sajma podržao je veliki broj lokalnih poljoprivrednika, preduzetnika, institucija, javnih ustanova. Podržale su i lokalne zajednice i nevladine organizacije, a realizira se zahvaljujući finansijskoj i tehničkoj podršci Javne ustanove za turizam i sport, Opštine Rudo i sponzora.