Sajam RENEXPO četvrti put u Sarajevu uz više od 1.500 eksperata

maxresdefault

RENEXPO, najveći međunarodni sajam i konferencijski program u regionu koji se bavi razvojem održive energije, zaštitom životne sredine, vodom i otpadom, po četvrti put će biti održan u Sarajevu od 8. do 9. novembra.

Više od 1.500 eksperata iz BiH, regiona i Evrope okupiće se ove godine na sajmu i konferenciji RENEXPO BiH.

Oni će razmjenjivati stavove, znanje i informacije o najnovijim tehnološkim dostignućima, inovacijama i rješenjima za održivi razvoj u oblasti energije i okoline, navodi se u saopćenju REECO-a.

Ove godine, kao i prethodnih, sajam okuplja investitore, stručnjake, predstavnike državnih i lokalnih institucija, poslovne lidere iz oblasti obnovljivih izvora energije, zaštite životne sredine, upravljanja vodama i otpadom.

Takođe, na izložbenoj površini sajma koja se prostire na 2.000 kvadratnih metara, predstaviće se više od 80 regionalnih i međunarodnih lidera u oblasti biogasa, biomase, hidroenergije, energetske efikasnosti, upravljanja otpadom, energije vode i vjetra, zaštite od poplava.

Tokom dvodnevnog događaja, posjetioce očekuje program koji se sastoji od konferencija, seminara, radionica, panela, okruglih stolova, foruma i B2B sastanaka koji ima za cilj razmjenu znanja i iskustava uz međusobnu saradnju i postizanje zajedničkih ciljeva u budućnosti.

Dugoročna saradnja između Njemačkog Društva za Međunarodnu Saradnju (GiZ) i platforme RENEXPO bit će nastavljena i ove godine.

Pored programa energetske efikasnosti u građevinarstvu, GIZ će predstaviti i programe podrške obnovljivim izvorima energije u BiH kroz radionice iz oblasti hidroenergije, biomase i izradu programa za investitore, saopćeno je.