Biznis

zdk

SAMS-Group Kakanj i Tešanjski kiseljak dobili koncesije za crpljenje vode

25/12/2020

Bašić je ranije sa direktorom kompanije "Tešanjski kiseljak" d.o.o. Tešanj Arminom Hrvićem potpisao ugovor o dodjeli koncesije za eksploataciju mineralne vode sa izvorišta "Dolac" u Raduši kod Tešnja

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i vršilac dužnosti premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i direktor SAMS-GROUP d.o.o. Kakanj Amer Hadrović potpisali su ugovor o dodjeli koncesije za eskploataciju prirodne vode iz vodozahvata “Hladivode” kod Kaknja.

Koncesija je dodijeljena na period od 30 godina, a osim jednokratne koncesione naknade od 5.418,48 KM, koncesionar će plaćati tekuću koncesionu naknadu od 1,5 posto ukupnog godišnjeg prihoda ostvarenog eksploatacijom izvorišta.

Bašić je ranije sa direktorom kompanije “Tešanjski kiseljak” d.o.o. Tešanj Arminom Hrvićem potpisao ugovor o dodjeli koncesije za eksploataciju mineralne vode sa izvorišta “Dolac” u Raduši kod Tešnja.

Koncesija je dodijeljena na 30 godina, a “Tešanjski kiseljak” će osim jednokratne koncesione naknade od 15.000 KM, također plaćati i tekuću naknadu od 1,5 posto ukupnog prihoda ostvarenog korištenjem izvorišta.

– Zeničko-dobojski kanton obiluje brojnim izvorištima prirodne vode, čiji je kvalitet nadaleko poznat. Opredjeljenje Vlade je da sve raspoložive resurse stavimo u funkciju razvoja, od kojeg će korist imati cjelokupno društvo – rekao je Bašić, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.