Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Takmičenje u dizajnu

Samsung Electronics osvojio 80 nagrada na iF Design Awards 2023

samsung electronics tv
Foto: Samsung Electronics

Uz zlatnu nagradu za Bespoke Infinite Line, Samsung je također dobio nagrade u kategoriji proizvoda za Odyssey Ark, prvi 55-inčni 1000R zakrivljeni ekran za gaming, Bespoke Jet™, bežični all-in-one štapni usisavač s Clean Station™ multifunkcionalnom stanicom za čišćenje i Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition

Kompanija Samsung Electronics dobitnik je ukupno 80 nagrada na International Forum (iF) Design Awards 2023, prestižnom njemačkom međunarodnom takmičenju u dizajnu. Među nagrađenima bili su i Samsung Bespoke Infinite Line frižider i kuhinjski uređaji koji su osvojili zlatnu nagradu.

Osnovana 1953. kao Die Gute Industrieform e.V., iF Design Award sprovodi sveobuhvatne evaluacije u ukupno devet kategorija: proizvod, pakovanje, komunikacija, profesionalni koncept, unutrašnja arhitektura, arhitektura, dizajn usluge, korisničko iskustvo (UX) i korisnički interface (UI).

“Važno je dizajnirati smislena iskustva koja integrišu promjenjive vrijednosti korisnika sa inovativnim tehnologijama. Nastavit ćemo da doprinosimo životu naših korisnika, ali i našem društvu dizajnom koji zadovoljava sve potrebe”, rekao je TM Roh, predsjednik i rukovodilac Centra za Korporativni Dizajn u kompaniji Samsung Electronics.

samsung-electronics-gold-award-1

Bespoke Infinite Line vrhunski je ugradni frižider koji je dostupan u izboru modela frižidera, zamrzivača ili vinskog podruma i ima vanvremenski modularni dizajn koji se besprijekorno uklapa u svaki enterijer . Uz jednostavne linije, visokokvalitetne prirodne materijale i karakteristike koje povećavaju praktičnost i pojednostavljuju skladištenje hrane, Bespoke Infinite Line dodaje trajnu vrijednost kuhinjama korisnika.

Vanjski dio frižidera izrađen je od vrhunskog aluminijuma koji je otporniji na udubljenja i ogrebotine te omogućava jednostavno brisanje tragova i mrlja. Unutrašnjost je svijetla, prefinjena, sadrži Black Metal Cooling ploču i Tunnel Lighting — dvije odlike koje predstvaljaju elegantnu ravnotežu oblika i funkcije frižidera.

Na ovogodišnjem iF Design Awards 2023 događaju, kompanija Samsung osvojila je ukupno 80 nagrada u svim kategorijama dizajna što uključuje grupu “Proizvod“ i “UX“ u kojoj su bili najdominantniji po pitanju broja nominacija.

Uz zlatnu nagradu za Bespoke Infinite Line, Samsung je također dobio nagrade u kategoriji proizvoda za Odyssey Ark, prvi 55-inčni 1000R zakrivljeni ekran za gaming, Bespoke Jet™, bežični all-in-one štapni usisavač s Clean Station™ multifunkcionalnom stanicom za čišćenje i Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition, pametni telefon koji nudi ekskluzivno iskustvo prilagođavanja dopuštajući korisnicima da dizajniraju uređaj koji je jedinstven.

Nadalje, Samsung TV UX također je prepoznat za izvrsnost dizajna. Riječ je o opcijama koje uključuju Vodič za znakovni jezik temeljen na avatarima koji na TV meniju pruža objašnjenja na znakovnom jeziku kao i Samsung Space Tycoon – igra koja se temelji na simulaciji i upravljanju virtuelnog prostora na platformi Roblox metaverse. Tamo korisnici mogu stvarati, igrati igre i razmjenjivati iskustva korištenja Samsung uređaja.